JYTKYÄ EI TULE!

Jytkyä ei tule, ainakaan Perussuomalaisille. Viimeisten mielipidetiedustelujen perusteella se tulee mitä todennäköisemmin Keskustapuolueelle.
Keskustapuolueen kannatus on noin 25 prosenttia. Muiden isojen puolueiden kannatus vaihtelee, riipuen tiedustelun tekijästä ja ajankohdasta. Aiemmin seuraavaksi suurin kannatus oli SDP;llä, sitten seurasivat suuruusjärjestyksessä, Kokoomus ja Perussuomalaiset.
Kaikkien kolmen, Keskustan jäljessä olevien puolueiden kannatus on vaihdellut noin 16-18 prosentin välillä.
Keskustan gallup-kannatus viittaa siihen, että se tulee voittamaan seuraavat eduskuntavaalit. Siitä seuraa se, että Keskustan puheenjohtaja Sipilä, valitaan hallituksen muodostajaksi, eli hän on todennäköisesti seuraavan hallituksen pääministeri.
Katselin tänään TV:stä Ykkösaamu-ohjelman, jossa Sipilä oli vieraana.
Hän vaikuttaa tosi järkevältä ja tasapainoiselta. Hän on rauhallinen, selkeäsanainen ja maltillinen. Uskon, että hänestä saamme pitkästä aikaa hyvän ja paremman pääministerin kuin, mitä aiemmat ovat olleet.
Sipilästä oli myös artikkeli tänään, Hämeen Sanomissa. Hän on ollut aiemmin, ennen politiikkaan tuloa, yrittäjänä. Se on yksinomaan, vain hyvä asia. Yksityisyrittäjät, jos ketkään, nostavat Suomen jaloilleen.
Hallituksen muodostaminen ei tule olemaan Sipilälle helppoa. Johtuen siitä, että varmaankin Paavo Väyrynen, Matti Vanhanen ja Mauri Pekkarinen kärkkyvät ja tunkevat jokainen itseään seuraavaan hallitukseen. Mielestäni ketään heistä ei saisi ottaa uuteen hallitukseen, ihan siitä syystä, että heillä kaikilla on takki tyhjä, eikä heillä kenelläkään ole mitään uutta annettavaa, eikä uusia innovatiivisia näkemyksiä. Väyrynen on vanhä änkyrä ja Kekkosen suosikkipoika.
Luin jokin aika sitten toimittaja Sainion kirjoittama kirjan Kekkosen viimeisistä presidenttivuosista. Se oli pöyristyttävää lukemista. Kekkonen oli viimeiset presidenttivuotensa pahoin dementoitunut ja sairas. Häntä käyttivät silloisen Kepun johtohenkilöt häikäilemättömästi hyväkseen. Yksi pahimmista oli Väyrynen!
Mauri Pekkasen oikeampi paikka olisi jo eläkkeellä.
Matti Vanhanen, ”sattumakorpraali”, ei saanut mitään aikaiseksi, vaikka oli seitsemän vuotta pääministerinä, Hänen pääministerikausillaan Suomi otti lisää valtionvelkaa. Hän heitti pyyhkeen kehään ja lähti jalkaleikkaukseen, kesken pääministeripestin.
Meidän, eli Hämeen vaalipiiristä jää pois Jouko Skinnari ja ihan oikein ja hyvä niin.
Hän olikin eduskunnassa jo 35-vuotta. Ihan säikähdin, kun näin hänet TV:ssä. Hän oli vanhentunut tosi paljon ja oli kuin ”Tsombie”.
Poikansa, Ville pyrkii eduskuntaan. En osaa sanoa, onko pojasta polvi parantunut, niin kuin vanha kansa sanoo. Olen tavannut hänet vain kerran Turengin torilla, viime vuonna.
Muutamat tutut ovat kyselleet mielipidettäni, siitä keiden arvelen Hämeen vaalipiiristä pääsevän eduskuntaan. Siihen en ole osanut antaa tyhjentävää vastausta.
Otetaan kuitenkin jonkinlainen arvelu ja veikkaus.
Demareista todennäköisesti pääsee, Tarja Filatov, Mika Kari ja Iisakki Kiemunki. Nyt varsinkin iisakki, kun Johannes jäi pois. Muista demareista en osaa sanoa.
Kokoomuksesta, Timo Heinonen, Kalle Jokinen ja Sanni Gran-Laasonen, eli nykyiset. Niin ollen, en usko Sari Raution läpimenoon.
Keskustan selkeitä läpimenijöitä ovat, nykyiset kaksi, eli Sirkka Anttila ja Juha Rehula. Jos keskusta saa jytkyn, niin Marjatta Rahkio voi päästä uutena.
Perussuomalaisista selkeitä läpimenijöitä ovat, Anne Louhelainen ja Lulu Ranne uutena. James Hirvisaari on nykyisin, Muutos 2011, kansanedustaja. Todennäköisesti hän ei tule pääsemään, joten hän ilmeisesti joutuu palaamaan lähtöammattiinsa, eli veturinkuljettajaksi.
Jos Perussuomalaiset saavat uuteenkin eduskuntaan, kolme edustajaa, niin Soukola menee läpi, mutta hän on epävarmin, koska perussuomalaisten kannatus on pienentynyt, sitten viime vaalien.
Vsemmistopuolueen, Aino-Kaisa Pekonen pääsee myös, samoin KD:n Päivi Räsänen, molemmat Riihimäeltä.
Eräs henkilö epäili, jopa Räsäsen läpimenoa, vaikka hänen puolisonsa on KD:N listoilla.

20 kommenttia artikkeliin “JYTKYÄ EI TULE!”
 1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Heikki, Vihdoinkin?
  Ennenkuin aloitetaan ”vaaliveikkaus” ja Lepaan Annojen määrä olisi hyvä kertoa montako Hämeen vaalipiiristä valitaan, siis paikat ja sitten kuinka ne jakautuvat. Tasapuolisuuden nimissä kaikkienhan on veikattava ”täyttä kättä” vai mitkä säännöt sulla on?
  Sitten vaan veikkamaan!

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei Erkki.
   Viimeisen saatavilla olevan Ylen mielipidetiedustelun, (20.3) mukaan, Keskustan kannatus on 24,9.%
   Eli jytky tulee heille, ei perussuomalaisille, joiden kannatus on 14,6%.
   SDP:n kannatus on 16,2% ja Kokoomuksen 16,1%.
   Joten uusi veikkaukseni Hämeen vaalipiirin paikoista on seuraava:
   Kokoomus tulee saamaan kolme edustajaa, uuteenkin eduskuntaan. He ovat:
   Sanni Gran-Laasonen, Forssasta, Timo Heinonen Lopelta ja Kalle Jokinen Orimattilasta.
   SDP:stä veikkaan, että Tarja Filatov Hämeenlinnasta, sekä Mika Kari Lahdesta, saavat jatkopaikan.
   Uutena demariedustajana uskon Iisakin pääsevän, koska hän viimeksi jäi vain 64 ääntä vähemmälle, häviten Jouko Skinnarille. Jouko sekä Johannes Koskinen jäivät pois, joten Iisakin läpimeno on mahdollinen, kun Joukolta ja Johannekselta jää paljon, ”miesääniä” jakoon.
   Demarit tulevat saamaan vain kolme edustajaa, entisten neljän sijaan!
   Keskusta tulee saamaan jytkyn, eli se saa uuteen eduskuntaan yhden lisäpaikan Hämeestä.
   Veikkaan seuraavia henkilöitä Sirkka-Liisa Anttila, Forssasta, Juha Rehulan Hollolasta,
   Uutena pääsee joko Marjatta Rahkio tai Timo Kaunisto. Uskon vahvemmin Timon läpimeenoon. Perustelen sillä, että hän on ollut siellä aiemmin, on siten tunnetumpi ja esiintyy ”valtiomiesmäisesti”, niin kuin erä tuttavani totesi. Hän tosiaan esiintyy ryhdikkäästi ja selkeäsanaisesti!
   Perussuomalaisista jatkavat, Anne Louhelainen, Hollolasta, Ismo Soukola Hämeenlinnasta ja uutena Lulu Ranne.
   James Hirvisaari on nyt ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä, Muutos 2011 edustajana. Joten hänen entiset äänensä jäävät jakoon.
   Vasemmiston Aino-Kaisa Pekonen, sekä KD:n Päivi Räsänen, molemmat nykyiset edustajat Riihimäeltä, tulevat uusimaan valtakirjansa.
   Eli vaaliveikkaukseni lukuina:
   Kokoomus 3
   SDP 3
   Keskusta 3
   Perussuom. 3
   Vasemm, 1
   KD 1
   ___________
   YHt. 14

   Perustelujani ko. veikkaukselle. Uusien ehdokkaiden on vaikeampaa päästä eduskuntaan, ellei ole todella tunettu koko vaalipiirin alueella. Vanhoilla edustajilla on tunnettuutta ja näkyvyyttä. Elleivät he töppää, vaan hoitavat pestinsä vähintään tyydyttävästi, niin heidän jatkonsa on taattu.

   En ala lyömään minkäänlaista vetoa mistään. Olen mukana, harrastuspohjalta ja kevyellä mielellä, kun seuraan aktiivisesti, sekä kunnallis- että valtakunnan politiikkaa.
   Eletään mielenkiintoisia aikoja. Sunnuntai-iltana 19.4, olemme viisaampia!

   • avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Ylättävän samansuuntaista Heikki!
    Itse pohdin juuri kuinka samansuutaiset ajatukset määristä ja henkilöita Sinulla on,
    poikkeaisin kumminkin Kokomuksen määrässä, heitähän jää pois myös Koskinen ja veikkaan jotta Isosuosta ei ole hänen ”ääni-saappaita ” täyttämään. Paikan nappaavat persut ”neiti ympäristöltä”.
    Persuita menee nykyiset ja uutena Ilkkala ja Turengin tai Lahden suunnasta toinen.
    Elikkä lukuinhan sitä veikataan, jottei liian vaikeaksi mene:
    Kok 2
    SDP 3
    Keskusta 3
    Persut 4
    Vassarit 1
    KD 1
    Tilanneha voi vielä muuttua jahka ehdokkaat ovat käyneet ”grillatavani” Patikkakerhon vaalitilaisuudessa Lammilla 10.4.
    Silloin heillä on suuri mahdollisuus juuri ”töpätä” kuten mainitsit!

    • avatar seppo rehunen sanoo:

     Hyvä Erkki
     Pieni tarkennus Sinulle: Kokoomuksen Jari Koskinen ei ollut ehdolla eduskuntaan viime vaaleissa. Täten häneltä ei ole täytettävänä mitään ”äänisaappaita”.
     Veikkauksissa olen linjalla 3+3+3+3+1+1. Varmuudella ainakin kolme uutta menee läpi, koska Johannes Koskinen, Jouko Skinnari (poika ehdolla) ja James Hirvisaari eivät ole vaalipiirimme listoilla.

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Kaima!
  Sipilällä on kovuuttakin. Hän on ilmoittanut ryhmälleen, ettei hänen aikanaan kukaan pääse ministeriksi, jos ilmoittautuu tehtävään ennen vaaleja. Meppi-Paavo ehti jo ilmaista halunsa ulkoministeriksi.
  Vaalipiirissämme kepun tilanne on se, että kolme valitaan eikä neljäskään aivan mahdoton ole.
  Olen lyönyt vetoni muissa yhteyksissä Marjatta Rahkion puolesta.
  T. Hessu K.

 3. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Jätkä!
  Mikään ei ole varmaa. Kun sitten joskus menestystä on tullut, omat ovat sössineet yhteiskunnallemme vahingollisia päätöksiä.
  Yksi puolue ei kesää tee, mutta olisi hyvä, että hallituksen tekemiseen tarvittaisiin vain kolme puoluetta. Jos kepu, persut ja demarit saisivat yhteensä yli 100 edustajaa, niin hyvä on. Jos ei saada, arvotaan sitten kristillisten ja vasureiden kesken. Niin tai näin, ongelmia on tiedossa, mutta niiden ratkomiseen vaalit käydäänkin.
  Hauskaa kevättä t. Hessu K.

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Heikki Notko!

  Yhdessä asiassa nostan Sinulle hattua.
  Ilmoitit jotta Sun blokiisi kommentoidaan vain omalla nimellä ja kun jotkut ei uskonu paljastit heidän nimensä.
  Se on oikein toimittu!
  Täällä puskista revitellään jos jonkinlaista, jos ei omaa nimeään uskalla julkaista ei kai uskalla oikeasti olla mieltä mitä kirjoittelee.
  Jatka samaan mallin Heikki, harkitsen ruveta toimimaan samoin.

 5. avatar Simo sanoo:

  Heikki, hieman aihetta liipaten. Luin päivän kaupunkiuutisista mielipidekirjoituksesi jossa kirjoitit jotenkin tähän tyyliin:

  ”Kun ykstyinen maanomistaja myy tontin yksityiselle yritykselle he sopivat kauppahinnan ja kuka maksaa maaperän puhdistuksen. Veronmaksajat ei sitä maksa”.

  Oikein. Se oli asiaa! Mitä luulet, miten ihmeessä tämä ” yksityinen maanomistaja” sai kuitenkin junailtua asian siten että veronmaksajat maksavat puhdistuksen ?

  Kevätterveisin,
  -Simppa-

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan, Simo Kaltiainen, eli nimimerkki: -Simppa-
   Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset julkaisi mielipidekirjoitukseni, 25.3.
   Käsittelin kirjoituksessani, lähinnä ns. Vekan linja-autovarikon kaavaa ja siitä tehtyä valitusta.
   Valittaja oli perussuomalaisten valtuuston-, sekä kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala.
   Suora lainaus, eli sitaatti kirjoituksestani; ”Hänen valituksensa keskittyi mm. siihen, että kaava ei ole ikäihmisille riittävän paloturvallinen, sekä alueen maaperän puhdituskuluihin.
   Kun yksityinen maanomistaja myy tontin yksityiselle rakennusliikkeelle, niin he sopivat kaupassa ja kauppasummassa, kuka maksaa puhdistuskulut. Silloin maaperän puhdistuskuluja ei maksa Hämeenlinnan kaupunki, eikä veronmaksajat.”
   Tontin ostaja, rakennusliike Jatke Uusimaa Oy:n tomitusjohtaja Jarmo Lempiäinen, toteaa Kaupunkiuutisten artikkelissa, 18.3, että maa-alueiden puhdistustyöt käynnistyvät alkukesästä.
   Artikkelin on kirjoittanut päätoimittaja, Kari Karppinen.
   Puolisoni on tuntenut Lempiäisen useiden vuosien ajan. Puolisoni oli työelämässä ollessaan, erään ison yksityisen rakennusliikkeen konttorissa toimihenkilönä. Viimeiksi tapasimme Lempiäisen HPK-naisten lentopallo-ottelussa, jossa naiset voittivat pronssimitalin.
   Esitin kysymykseni Kaupunkiuutisten mielipidepalstalla, lähinnä Kari Ilkkalalle. Olisit voinut kirjoittaa sinne ja mieluummin omalla koko nimelläsi!
   Jos Sinulla on parempaa, paikkansa pitävää tietoa siitä, että veronmaksajat joutuvat maksamaan maaperän puhdistuksen, niin olet velvollinen keromaan, mistä olet tietosi saanut, sekä faktat?!
   PS. Uskon ennemmin toimitusjohtaja Jarmo Lempiäistä, kuin sinua!

 6. avatar Valtteri sanoo:

  Miksi ylläpidät blogia nimimerkin suojassa? Ei kai kenenkään nimi tuollainen voi olla?

 7. avatar Reijo Uusitalo sanoo:

  On kai päivän selvää että jo pelkästään hyvät tavat edellyttävät sen verran ettei nimimerkin takaa kirjoittajien henkilöllisyyttä paljasteta jos kerran palvelun tarjoaja siihen antaa oikeuden.

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan Herra Reijo Uusitalo!

   Kirjoitat, että pelkästään hyvät tavat edellyttävät sen verran ettei nimimerkin takaa kirjoittajien henkilöllisyyttä paljasteta, jos kerran palvelun tarjoaja siihen antaa oikeuden.
   Perustele Sinä sitten puolestasi, miksi pitää kirjoittaa nimimerkin takaa?
   Minulla on huonoja kokemuksia, nimimerkin suojassa kirjoittavista, sekä painetussa printtilehdessä, että täällä blogisivustolla. Monasti nimimerkkikirjoittajat syyllistyvät alatyylisiin ilmaisuihin, sekä henkilöön meneviin nimittelyihin ja mollaamisiin.
   Suosittelen myös, että luet Iisakki Kiemungin, Nuijamies, blogisivustolta, otsikolla: ”Sanny Car Center, kunnianloukkaukset ja lehtimiehen moraali” Se on kirjoitettu, 27.02.2015.
   Kysynkin sinulta, kun olet lukenut ko. sivuston, haluatko, että minunkin blogisivustostani tulisi samankaltainen?
   Hyvää Pääsiäistä, sinulle ja perheellesi!
   PS. Epäilet ettei minulla olisi hyviä tapoja? Aika erikoinen väittämä, ihmiseltä joka ei tunne minua henkilökohtaisesti!
   Minulla on opiskelua ja koulutusta. Olen toiminut vastuullisissa tehtävissä. Olen saanut työtehtävieni vuoksi luottamuksellisia tietoja alaisistani. Minulle oli itsestään selvyys, että ne myös pidetään luottamuksellisina. Se oli jo vuonna 1971, jolloin olin urani alussa.
   Koskaan en ole salassa pidettäviä tietoja paljastanut, enkä kenenkään kunniaa loukannut.
   Nyt ole eläkkeellä.
   Toinen PS. Ainakin minun blogisivuston, Jätä kommennti, otsikon jälkeen, ruudussa lukee: Nimi (vaaditaan). Siinä ei ole vaihtoehtoa, nimi tai nimimerkki!

   • Terve Heikki,

    tämä blogipalvelu toimii niin, että noihin kenttiin voi kirjoittaa ihan mitä tahansa. Eli kenttään kirjoitettu nimi tai sähköposti ei välttämättä ole todellinen. Esimerkiksi tuo yläpuolelle kirjoittanut ”Noora” ei ole oikeasti Noora Herranen. Vaan joku henkilö, joka ilmeisesti haluaa ns. pottuilla minulle.

    Voin nimittäin vakuuttaa, että avovaimoni ei ole koskaan elämässään kirjoittanut näille palstoille sanaakaan. Ja tuskin tulee kirjoittamaankaan.

    • avatar Heikki Notko sanoo:

     Hei Iisakki!
     Kiitos palautekommentistasi. Ehdimme jo puolisoni kanssa ihmetellä, että mikä sille Nooralle on tullut, kun alkaa ottamaan kantaa sellaiseen asiaan, joka ei hänelle kuulu. Olen pitänyt häntä sivistyneenä ja humaanina henkilönä ja voin tämän tiedon saatuani, pitää ja arvostaa edelleenkin.
     Kovasti tuntuu joitakin henkilöitä vaivaavan se, että en halua enkä salli nimimerkillä kirjoittelua ja kommentointia omalle blogisivustolleni
     Jos Hämeen Sanomat eivät halua, että vaadin ainoastaan, omalla, oikealla koko nimellä kommentoinnin sivustolleni, niin ilmoittakoot siitä minulle! Ja jos Hämeen Sanomat on sitä mieltä, että en saa paljastaa nimimerkillä kommentoivien oikeita henkilötietoja, niin ilmoittakoon siitä minulle!

 8. avatar Juhani Mänttäri sanoo:

  Hei Heikki!
  Harvoin saa lukea, niin hyvää, selkeää, asiallista ja napakkaa blogisivustoa, kuin sinulla on.
  Jatka vaan samalla tavoin!
  Muistan sinut jo kansakouluajoilta. Olit hyvä lukemaan, joten sait lukemisen arvosanaksi peräti 10. Se oli harvinaista siihen aikaan.
  Olit myös hyvä ainekirjoittaja. Opettaja luki usein ääneen, koko luokalle aineitasi. Kirjoitustaitosi arvioitiinkin arvosanalla 9.
  Lausuit myös runoja. Mieleeni on jäänyt erityisesti rakastamasi Lauri Pohjanpään runot. Sait rununlausunnasta ensimmäisen palkinnon kotikuntamme kansakoulujen henkisissä kilpailuissa. Olit myös hyvä piirtämmään, siitäkin sinut palkittiin.
  Kirjoitit myös itse runoja. Mieleeni jäi koulumme luokkalehteen kirjoittamasi runo; ”Peni”, joka kertoo serkkusi Veijon lintukoirasta.
  Kirjoitimme myös yhdessä näytelmiä, joissa näyttelimme. Erityisesti jäi mieleeni, ”Postivaunujen ryöstö”, joka oli villinlännen aiheinen. Saimme näytellä sitä paitsi koulun juhlassa, niin myös urheiluseuramme iltamissa.
  Se oli kova juttu!
  Lähdin sitten merille. Ensin messikalleksi ja sitten jungmanniksi. Sinä jäit maakravuksi ja jatkoit opiskeluja.
  Älä Heikki välitä kaikenmaailman pöhlöistä nimimerkkikirjoittajista, vaan jatka valitsemallasi linjalla.
  Kun tulet käymään täällä Kotkassa, ensi kesänä, niin ota yhteyttä hyvissä ajoin.
  Käydään katsomassa ja kiertämässä niitä tuttuja paikkoja, sekä verestämässä nuoruusmuistoja.
  Täällähän on sinulla oma nimikkokatukin, Heikin katu. Sehän on siinä ammattikoulun kulmilla.
  Olen kuullut, että siellä Hämeenlinnassa on Notkotie, lähellä asuinkulmiasi. Harvalla ihmisellä on oman etu- ja sukunimen mukaisia kadun tai tien nimiä. Voit olla ylpeä niistä.
  Hyvää Pääsiäistä sinulle ja puolisollesi!

 9. avatar Heikki Notko sanoo:

  Kävimme puolisoni kanssa eilen iltapäivällä, katsomassa Leppäkosken Voiman talolla, paikallisen harrastajateatterin näytelmän, Harmaat pantterit. Näytelmän esitti Leppäkosken Voiman Näyttämö.
  Näytelmä kertoo, vanhusten hoitokodista ja muistakin ajankohtaisista aiheista. Tekstin on kirjoittanut, Heikki Lund.
  Näimme saman näytelmän, harrastajateatterin esityksenä viime kesänä, heinäkuussa, Virtain Kotalan kylässä.
  Usein ristikoissa ja kysymyspalstoilla esiintyvästä paikkakunnasta, kysytään, minkä paikkakunnan nimi on perusmuodossaan, monikkomuodossa?
  Vastaus on Virrat. Se on ainut.
  Leppäkosken esitys oli jopa parempi kuin Virtain vastaava.
  Olemme käyneet katsomassa useita Leppäkoskelaisten tatteriesityksiä. Tämä oli varmaankin jo viides esitys.
  Näyttelijätkin ovat tulleet jo tutuiksi, vuosien varrella. Osa heistä näyttelee myös Tervakoskella, Napialan Työväen Näyttämön ryhmässä.
  Väliajalla oli myynnissä hyvää, vahvaa kahvia ja maukasta, maittavaa, kotipullaa, kohtuuhintaan.
  Näytelmää esitetään vielä ainakin viisi kertaa. Kannattaa seurata Hämeen Sanomien, Menot-palstaa. Tai googlettaa netistä.
  Voin suositella lämpimästi! Kannattaa katsoa.
  PS. on hyvä, että työväen- ja seurojentalot ovat nykyisinkin käytössä, kylätaloina.
  Talo on hirsitalo, joka on rakennettu, vanhaan hyvään aikaan. Se on ryhtevä, kuiva ja homeeton. Se on tehty kivijalan päälle, siinä on rossilattia ja tuulettuva alapohja.
  Samanlainen on myös lapsuuden kotitaloni.

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php