UUTTA ULJASTA POLITIIKKAA

Perussuomalaiset markkinoivat itseään ja puoluettaan, uutena ja raikkaana politiikan airueena. Sitä he eivät, eikä heidän puolueensa kuitenkaan ole. Se taas juontaa juurensa puolueen perustamisen syntyhistoriaan. Jos olisikin perustettu, uusi uljas puolue, puhtaalle pöydälle, mutta kun ei.
Monet varsinkaan nuoremmat, eivät tiedä Perussuomalaisen puolueen syntyhistoriaa. Kerron sen lyhyesti, koska jo antiikin filosofit totesivat, että on hyvä tietää ja tuntea asioiden menneisyys ja historia, jotta voi paremmin ymmärtää nykyisyyttä.
Perussuomalaisen puolueen edeltäjä oli Suomen Maaseudun Puolue. Se oli keskustapopulistinen puolue, joka henkilöityi pitkälti, johtajaansa Veikko Vennamoon. Vennamo perusti, Suomen Pientalonpoikien Puolueen, helmikuussa 1959, kun hän riitaantui, Maalaisliiton puoluesihteerin, Arvo Korsimon kanssa. Maalaisliitto vaihtoi nimensä myöhemmin Keskustapuolueeksi.
Vennamo oli tuolloin Maalaisliiton kansanedustaja. Hänet erotettiin määräajaksi eduskuntaryhmästään, joten hän perusti, Suomen Pientalonpojat Puolueen, ja oli sen ainut kansanedustaja. Joten hän oli puolueloikkari.
Puolueelle otettiin käyttöön uusi nimi, Suomen Maaseudun Puolue, SMP vuonna 1966. SMP ajautui konkurssiin vuonna 1995. Sen raunioille ja seuraajaksi perustettiin, lokakuussa 1995 Perussuomaiset puolue!
Perussuomalaisen puolueen perustivat, puheenjohtaja Kari Bärlund, puoluesihteeri Urpo Leppänen, sekä varapuheenjohtajat, Raimo Vistbacka ja Timo Soini. He kaikki olivat olleet SMP:n johdossa. Erityisesti on muistettava, että Timo Soini oli SMP:n viimeinen puoluesihteeri. Hän aloitti tutustumisen puoluepolitiikkaan jo 15-vuotiaana ja oli kuuliainen sekä innokas Veikko Vennamon ihailija ja oppipoika!
Vennamolta hän oppi populistisen retoriikan, sekä knopit, sutkaukset, huulenheiton ja slouganin.
Valtakunnan tasolla eduskunnassa, kuten ei kunnallispolitiikassakaan, puolue ei ole saanut aikaiseksi, ainakaan vielä tähän mennessä mitään merkittävää. Puolue on ollut olemassa jo kuitenkin reilut 17-vuotta!
Yhteistä puolueen edustajille näyttää olevan, ainakin kunnallispolitiikassa, valitusten tekeminen.
Otan vain pari esimerkkiä, jotka minulla on tiedossa. Vantaalla Perussuomalainen valtuutettu, osallistui Länsimetron rakentamisen päätöksen käsittelyyn. Jäätyään vähemmistöön ja ”häviölle” hän valitti päätöksestä, hallinto-oikeuteen, jolloin Länsimetron rakentamisen aloittaminen viivästyi kahdella vuodella!
Porvoolainen valtuutettu, Pirkko R-L, on kuuleman mukaan tullut kalliiksi, niin Porvoon kaupungille kuin sen veronmaksajillekin. Hän kun valittaa lähes jokaisesta valtuuston päätöksestä, joka ei häntä itseään miellytä!
Samoin näyttää olevan asianlaita, myös Hämeenlinnan kunnallispolitiikassa. Toivon että yhä useampi äänestäjä, kävisi seuraamassa ja kuuntelemassa valtuuston kokouksia. Viime maanantain (8.4) maratonkokous oli poikkeusellinen, kun monia valtuutettuja vaivasi oikein puheripuli. Eräskin Pro-koalition naisvaltuutettu käytti kolme eri puheenvuoroa samasta asiasata ja toisti jokaisessa puheessaan samoja jo aiemmin esilletuomiaan, fraaseja. Kyseessä oli ns. Vekan kaavan käsittely. Superpuolueen parivaljakko, ritari rohkea ja hänen aseenkantajansa ja aisankannattajansa, rouva reipas, vastustivat ko. kaavan hyväksymistä. Heidän mielestää se olisi pitänyt vielä kertaalleen palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Se oli kuitenkin jo käsitelty yhdyskuntalautakunnassa, ja hyväksytty muutoksitta! Aiasta äänestettiin ja enemmistön, eli SDP:n ja Kok. sekä Vihreät, mukana äänesti myös Keskustan ryhmä sekä KD:stä Teija Arvidsson.
Mutta muuten olen sitä mieltä, että Hämeenlinan valtuustossa on enään vain neljä puoluetta, Demarien, Kokoomksen ja Vihreiden lisäksi, yksi ja yhtenäinen, Pro-puolue!. Niin selkeätä ja suoraa Superpuolueen, voimakaksikon, imitoimista, mielistelyä ja kehumista, harvoin näkee ja kuulee!
Vielä vaalikentillä Irma Taavela vaikutti fiksulta, raikkaalta ja uudistusmieliseltä. Mutta viime maanantain valtuustossa, hän oli selkeästi Superpuolueen kritiikitön myötäilijä! Ja sitten hän on vielä ilmoittautunut halukkuutensa Vasemmistoliiton uudeksi puoluesihteeriksi!

19 kommenttia artikkeliin “UUTTA ULJASTA POLITIIKKAA”
 1. avatar JÄMINKYYRÄ sanoo:

  KERROPA HEIKKINOTKO SAMANLAINEN HISTORIIKKI JA SAAVUTUKSET, NÄISTÄ MUISTAKIN VALTAPUOLUEISTA? TOTUUDENMUKAISESTI!

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Tervehdys, Matti Oksanen eli nimimerkki ”Jämninkijyyrä”! Olen innovatiivinen ja inspiraatioihminen, harrasterunoilija. Minulla on ”runoilijan sielu”, olen todennut sen tähän ikään mennessä joka on 69-vuotta! Kansakoulun päästötodistuksessa, vuodelta 1957 olivat arvosanani, äidinkelielessä seuraavat; kirjalliset harjoitukset eli ainekirjoitus, 9, ja lukeminen 10.
   Jo nimimerkkisi perusteella voin päätellä, että et ole kovin sivistynyt ihminen!
   Siteeraan, tässä erästä eläkkeellä olevaa, peruskoulun luokan opettajaa, joka totesi näin; ”80% suomalaisista on juntteja ja ainoastaan 20% on fiksuja sekä sivistyneitä”!
   Kumpaanko kategoriaan mahdat kuulua?
   Tässä hiukan muiden ”valtapuolueiden” historiaa.
   SDP, on perustettu 1899, nimellä Suomen Työväenpuolue. Perustajien joukossa oli mm suutari, toimittaja Eetu Salin, joka tuomittiinn kuolemaan, aatteensa vuoksi. Hän kun oli vuoden 1918 kansalkaissodan aikana ”Tiedonantaja”-lehden päätoimittaja.
   Hänet armahdettiin ja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, jossa kuoli sittemmin, vuonna 1919, hämärissä olosuhteissa.
   Puolueen arvoja ovat mm -vapaus -veljeys,-solidaarisuus, -yhteistyö.
   Puolue vastustaa, mm hallitsematonta markkinataloutta., eli kapitalismia.
   On sorrettujen puolella, sorrettuja vastaan, eli vähäosaisten puolella.
   * torpparit
   * rengit
   * piiat
   * sananvapaus
   * 8- tuntinen työpäivä. jo vuonna 1903, eli Forssan kokous
   * Metallityöväen Liitto aloitti 5-päiväisen tryöviikon kampanjoinnin jo 60-luvulla!
   * se toteutui vuonna 1976, olin itse kokemassa sen silloin kesäkuussa, kun se alkoi ensin kesäkokeiluna, nimenomaan metallialan työsopimuksen työpaikoilla! Tuntui aluksi oudolta!
   * SAK, eli ammattiyhdistysjärjestö. Se syntryi nimenomaan SDP:n aloitteesta ja toiminnasta.
   Sen seurauksena, me muutkin kansalaiset saamme nauttia, mm 8h työpäivistä, 5-päiväisestä työviikosta, 40 tunnin työviikoista, vuosilomista, lomarahoista, ylityökorvauksista,. Sunnuntaityökorvauksista, työturvallisuudesta, työsuojelusta, ergonomiasta, luottamusmies- ja työsuojeluvaltuutetuista, työttömyysajan korvauksista, ym, ym.
   Kuten tunnettua ja tiedettyä työantaja ei koskaan ole vapaaehtoisesti suostunut edellä mainittuihin, joten niistä on pitänyt säätää eduskunnassa lakeja.
   Ne taas on tehnyt mahdollisiksi SDP ja vasemmistopuolueet, eduskunnassa.

   Kokoomuspuolue.
   Perustettiin joulukuussa vuonna 1906.
   Se syntyi suomettarilaisuuden ja monarkismin pohjalle,.
   Aikomuksena oli tehdä Suomesta Ruotsin kaltainen monarkia!
   Heillä oli jo alustavasti kasottuna ko. virkaan, virkaheitto, juoppo saksalainen prinssi, josta piti tulla ”Väinö 1.”
   Kokoomuslaiset ovat perinteinen ja arvokonservatiivinen porvaripuolue!
   Perinteisesti kokoomuspuolueeseen kuuluvat ovat, Kauppiaita, apteekkareita, aatelisia, pappeja, kirkkoherroja, nimismiehiä, opettajia, ym yläluokkaa.

   Maalaisliitto, nykyisin Keskustapuolue.

   On keskusta- oikeistolainen puolue.
   Yksi puolueen perustajista oli mm Santeri Alkio. Hän oli mm raittiusmies ja puolueen ideologi.
   Hän oli alunperin Nuorsuomalainen, niinkuin myös osa Kokoomuspuolueen perustajista!

   SKDL, perustettu v.1944

   – puolue irtaantui SDP:stä
   – puolueeseen kuului myös kommunistit, yhdessä ja erikseen!
   – Oli myös vähemmistösiipi, ”Taistolaiset”
   – lyhyesti voin todeta, että se oli aikamoinen, ”sortin sakki”, Perussuomalaisten tapaan!

   ’Nykyinen Vasemmistoliitto on perustettu, myöhemmin.

   VIHREÄT

   – pereustettiin vuonna 1987.
   – Se sai alkunsa ”Koijärviliikkeestä”
   – Sillä taas silloiset, kansalaistottelemattomat, sitoivat itsensä puihin ja pensaisiin, kun pahasti kaisloittonutta, kuralätäkköä, eli Koijärveä oltiin kuivattamassa peltoviljelyn tarpeisiin.
   – mukana olivat, mm Ville Komsi ja Kalle Könkkölä, jotka pääsivät eduskuntaan,
   vuonna 1983.
   – M;yöhempiä kansanedustajia, mm Satu Hassi, joka on entisiä Taistolaisia, vasemmistoradikaaleja.
   Hän on tullut suomalaisille kalliiksi, mm ollessaan ympäristöministerinä, hän sopi meille suomalaisille, liian kalliit ympäristömaksut, vedoten mm siihen, että Kiinassa teollisuuden savukaasupääströt, ovat paljon pienemmät, asukasta kohti!?
   Samoin hänen europarlamentaarikkona sai läpi ajamansa laivojen rikkipäästöt, ovat aivan pöyristyttäviä!
   – Kyllähän mm Välimerellä on hyvin vilkas meriliikeenne ja siellä purjehtivilkle laivoille, sallitaan paljon suuremmat rikkipäästöt!
   – Myös hän itse aiheuttaa erittäin suuret rikkipäästöt imakehään, lentämällä edestakaisin, Brysselin ja Suomen välillä!

   KRISTILLISDEMOKRAATIT
   ’ tekevät politiikkaa uskonnon ohessa ja varjolla, vaikka ei saisi!”
   * puolue on perustettu vuonna 1958, muistaakseni Kristillinen Liitto-nimellä
   * on marginaalipuolue

   *

   • avatar Kari Ilkkala sanoo:

    Huomenta Heikki,

    Suomi-neito on vaikeuksissa. Nyt tarvitaan innovatiivisia ihmisiä, jotka ovat alituiseen alttiita saamaan inspiraation.

    Heikki, olet mies jonka potentiaali on ollut nähtävissä jo 1950-luvulla. Miten voisimme taivutella sinut, toki jo kortesi kansakunnan kekoon kantaneena ja siten täysin palvelleena, antamaan kykysi yhteisön käyttöön?

    Voin vilpittömästi sanoa, että mikään ei ilahduttaisi enempää, kuin nähdä sinut ensi kunnallisvaaleissa sosiaalidemokraattien listoilla.

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Nooo… Heikki Notko, meidän objektiivinen, poliittinen, analyytikkomme… Missä ero sossujen ja kokomustien välillä?
  Kerro, Heikki, myös kauniin sanoin, sosialidemokraattien kehitys aidosta sosiaalisesta taustasta, tämän päivän Kokoomuksen tukipuolueeksi. Eikös näitä kahta puoluetta ollut erottamassa hyvinkin syvä ideolooginen kuilu?
  Laskutaitojesi mukaan, voit siis laskea, tämän itse kehittämäsi kaavan perusteella, sos/kok-ryhmittymän yhdeksi puolueeksi.
  Silvon poika

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei Tapani!
   Ensimmäiseen kysymykseesi, ”mikä ero on Sosiaalidemokraattien ja Kokoomuspuolueen välillä,”? Viittaan nimimerkille, ”Jäminkyyrä”, antamaani vastaukseen. Ensinnäkin puolueista vanhempi ja tällä hetkellä Suomessa vaikuttavista puolueista, SDP on vanhin! Se on perustettu jo vuonna vuonna 1899.
   Perustettaessa puolueen arvoja olivat; mm -veljeys, -tasa-arvo, -solidaarisuus, ja -yhteistyö!
   Eräs puolueen perustajista oli mm. suutari ja lehtimies, toimittaja, Eetu Salin.
   Hän kuului puolueen maltilliseen siipeen, siten ettei hän kannattanut väkivaltaa, eikä silloin syttynyttä kansalaissotaa. Puolueessa silloin vaikuttaneet sosialistit, ”marxilaiset” kommunistit saivat yliotteen ja masinoivat sisällissodan!
   Eetu oli senaikaisen Tiedonantajan päätoimittaja, joka oli ilmeisesti provokatiivinen, silloista valtiojohtoa kohtaan. Hän sai kuolemantuomio rangaistuksen, joka muutettiin elinkautiseen vankilatuomioon.
   Hän kuoli vankilassa vuonna 1919, epäselvissä olosuhteissa. Hän kuoli aatteensa puolesta!
   Hän oli käsityöläinen, eli suutari.
   Forssan kokouksessa, vuonna 1903, hyväksyttiin puolueelle uusi verraten radikaali ohjelma, joka noudatteli silloisen läntisen euroopan, eli saksalaisten Sosiaalidemokraattien ohjelmaa.
   Saksan muodostivat silloin eri osavaltioiden keisarikunnat.
   Kokoomus puolue on perustettu joulukuussa vuonna 1918, eli se on nuorempi puolueena kuin SDP.
   Kokoomuksen perustivat suomettarilaiset. He vastustivat kesällä 1917 Suomen itsenäisyyttä!?
   Heillä oli aikomuksena tehdä Suomesta, Ruotsin kaltainen monarkia.
   Eli se mikä SDP:tä ja Kokoomusta erottaa, löytyy puolueiden syntyhistoriasta!
   DEmareita voi aivan hyvin kutsua, oikeaksi jäljittelemättömäksi työväenpuolueeksi ja Kokoomusta kuningasmieliseksi porvaripuolueeksi.
   Porvarit olivat aiemmin kauppiaita, laivanvarustajia, apteekkareita, lääkäreitä, pappeja, kirkkoherroja, aatelisia, upseereja, nimismiehiä, tuomareita, opettajia, ym yhteiskunnan yläluokkaan kuuluvia.
   Mitä tulee sitten tähän päivään, niin valtakunnan kuin Hämeenlinnan politiikassa.
   Niin ei ne demarit tietenkään ole mikään kokoomuksen apupuolue. Kyllä se pystyy tarvittaessa irtiottoihin ja omanlaiseensa politiikkaan ja päätöksiin. Se nyt vaan on sellaista junnaamista, kun on se sikspäkki hallitus.
   Siteeraan tässä kohtaa taloustoimittaja Aarno Juutilaista joka kysyi, että mitä yhteistä on konsultilla ja sikspäkillä? No kun ne molemmat kusettavat!
   Hattulassa on kunnanhallituksen puheenkohtajana konsultti.
   Olin kuuntelemassa viime valtuuston kokousta. Koomusvaltuutetun, Sari Raution aiemmin tekemä valtuustoaloite palvelujen yksityistämisestä, ei saanut taakseen muiden kuin kokoomusvaltuutettujen äänet!

 3. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Huomenta, Heikki!

  Nyt en malta olla toivomatta yhtä syvällistä analyysiä Hämeenlinnan kokdem-johtoisesta talouspolitiikasta vaikka viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Analyysissäsi voit pitäytyä ihan faktatiedoissa, niin ei tarvitse olla Porvoon huhujen varassa.

  Voisit vaikka analysoida, miten kaupungin velka on kasvanut siihen pariin kymmeneen miljoonaan euroon plus konsernivelat päälle. Ja jos aikaa jää, niin pureudupa vielä korjausvelkaan, joka varovaistenkin arvioiden mukaan olisi nyt jo 80 milj.euroa ja kasvaa.

  Kaunista kevättä sinulle ja puolisollesi toivottaen
  IsmoS

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei Ismo!
   Ja anteeksi, heti näin alkuun, kun en ole ehtinyt kiireiltäni vastaamaan aiemmin esittämiisi, aika tiukkoihin kysymyksiisi ja perustelemattomiin vaateisiisi!?
   Kuuleppas Ismo, sinä olet itse Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja! Miksi sinä kyseenalaisatat sen, että me äänestäjät, emme saisi kritisoida, teitä päättäjiä, jotka olette vastuussa meille äänestäjille, tekemistänne päätöksistä. Ei suinkaan toisin päin?
   Oletko ottanut huomioon sen tosiseikan, että minä olen voinut äänestää sinua, koska esim. puolisoni serkku on eläkkeellä oleva poliisi ja kuten tunnettua ja tiedettyä, niin kaikki poliisit ovat, siistejä, fiksuja ja sivistyneitä korkeasti kouluttautuneita henkilöitä, jotka ovat aina oikeasssa ja eivät koskaan syyllisty virheisiin!? Kun sanotaan, että moni suomalainen mies on väkivaltainen, aviopuolisoaan kohtaan, niin ei ainakaan suomalainen miespoliisi, hän on aina iloinen, hyväntuulunen, laittaa ruokaa, käy kaupassa, teroittaa keittiöveitset ja sakset, siivoaa ja tiskaa, pesee pyykit, vie vaimonsa kampaajalle ja muihin kulttuuriharrastuksiin, kuten taidenäyttelyihin, teatteriin, ym, ym,.
   Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu, Ismo Soukola, minä joudun nyt kysymään sinulta oikein tosissani, tiedätkö ja ennenkaikkea miellätkö ja olet ihan aikuisten oikeasti sisäistänyt, mikä sinä nyt olet?
   Sinä et ole enään rivipoliisi, vaan sinä olet sekä kansanedustaja, että kaupunginvaltuutettu!
   Joten meillä äänestäjillä, veronmakjsajilla, jotka maksamme, sinunkin palkkiosi ja muut kulukorvaukset, jotka ovat ihan kohtuulliset, on oikeus odottaa teiltä päättäjiltä, myös Sinulta jotain konkreettisia tekoja ja aikaansaannoksia, niiden vastineeksi!
   Jos Sinulla Ismo on tosihyviä parempia ehdotuksia, sekä koko Suomen, että Hämmeenlinnan paremmaksi ja kehittämiseksi, niin älä pidä innovatiivisia, kehityskelpoisia ideoitasi, vakan alla, vaan tee uusia kehityskelpoisia ehdotuksia ja aloitteita, meidän kaikkien parhaaksi! Jään edelleen odottamaan. Saa nähdä kuinka kauan saan odottaa? Olit jo viime valtuustokaudella, neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna! Kerrotko minulle ja muillekin äänestäjillesi, kuinka monta valtuustoaloitetta teit kaupungin kehittämiseksi, jotta meidän kaupunkilaisten elämä helpottuisi tai olisi entistä parempaa?
   Siutten muutamiin kommenttiisi. Se vantaalaisen Perussuomaisen valtuutetun menettelyn, Länsimetroasiassa, uutisoi Helsingin Sanomat, olen lukenut sen sieltä!
   Tieto Pirkko R-L:n menettelyistä perustuu taas, valtuustoryhmäsi ent. ryhmyrin, Levijupakan tavoin, ns. kolmannen käden tietoihin!
   Mitä sitten tulee kaupungin huonoon taloustilanteeseen ja kieltämättä suureen velkamäärään, niin
   en minä niistä voi olla mitenkään vastuussa!?
   Minulla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa! Päinvastoin Sinä olet ollut jo edelliisen valtuuston valtuutettu, olisit silloin saanut suusi auki, älä ole jälkiviisaas!
   En mitenkään hyväksy SDP:n tai kokoomuksen yltiöpolitiikkaa ja holtitonta lainanottoa!
   Mielestäni energialaitoksen myynti oli tosi suuri virhe! (demarit ja kokoomus) Se tuotti jatkuvasti kaupungin kassaan, suuria kassavirtoja. Mikään ei ole korvannut sitä. Vrt. Helsingin kaupungin energialaitos.
   Verkatehtaan toimitusjohtaja, sekä liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja, sekä’ Jouko Astor, että ent. mylläri Jorma Hassinen, ovat ”hyväveliverkoston” ja sos-kok akselin huono kukkanen! (kumpikin paikka täytettiin keittiön kautta, ilman yleistä hakua)
   Muutama muukin johtopaikka on selkeästi poliittinen, ainakin kulttuurijohtajat Timo Koivu ja kaupunginteatterin talouspäällikkö, Jukka Jokinen.
   Hyvää parempaa ja innovatiivisempaa, idearikkaampaa kevättä, toivottaen, vapaa kansalainen,
   Heikki Notko.

   • avatar Ismo Soukola sanoo:

    Tervehdys Heikki!

    Kiireinen minäkin olen, mutten niin kiiireinen, ettenkö ehtisi kiittää sinua ennakkoluuloista ja kaunasta vapaasta kritiikistäsi.

    Laiska töitään luettelee, saati tekemiään aloitteita.

    Yritän parhaani mukaan pysyä sillä linjalla, joka on saanut äänestäjieni luottamuksen, mutta tiedäthän sinä, että valtuutettu ja parlamentaarikko, varsinkin perussuomalainen – on hänkin vain ihminen.

    Hyvää kevättä!

    IsmoS

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Notko tuntui notkahtavan… heti kättelyssä!
  Liian vaikeita kyselyjä hänelle…
  Tapsa

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei taas, Tapani!”
   Olin eilen aamulla klo 8,00, alkaen Raatihuoneella, Lasten ja nuorten- sekä elämänlaatulautakunnan yhteispalaverissa. Olen elämänlaatuvaikuttajaraadin jäsen!
   Meillä oli erilaisia mielipiteitten vaihto ja innovointikeskusteluja molempien lautakuntien toimialueelta.
   Mukana olivat lautakuntien jäsenistä, ne keillä oli työnsä puolesta, siihen mahdollisuus.
   Oli sitten meitä vaikuttajaraatilaisia, sekä ennenkaikkea kaupungin tilaajapäälliköitä.
   Se mikä itseäni ilahdutti oli kun mukana oli kahdeksan yläkoulun ja lukion oppilasta. He toivat näkemyksiään, mm kouluja yhäti vaivaavaan koulukiusaamiseen!
   Meillä meni koko aamupäivä tiiviisti kun kokoonnuimme eri työryhmissä, antamaan eväitä, ”korkean paikan leirille”
   Kello 12.00 varsinaiset lautakuntien jäsenet lähtivät, tilaajapäälliköiden kanssa Maiwviikkin, eli toimihenkilökeskusjärjestö PRO:n koulutuskeskukseen, joka on Kirkkonummella.
   Puolisoni on sen järjestön eläkeläisjäsen.
   Paikalla oli vain neljä kaupunginvaltuutettua, annoin heille kaikille suoraa palautetta!!?
   Sitten vielä Tapani Silvo!
   Sivistyneen fiksun ihmisen ei tarvitse, eikä hän syyllistykään alatyyliseen henkilön etu tai sukunimen synonyymien vääntelyyn tai kääntelyyn!
   Sinunkin sukunimestäsi saisi aikaan vaikka mitä raflaavaa ja alatyylistä! En sorru sivistyneempänä siihen!
   Kerron yhden esimerkin tosielämästä. Minulla on vuokrattuna entisen Sotkan puusepäntehtaan kiinteistöstä, harrastetyötila. Teen siellä lähinnä veitsien, puukkojen, vesureiden, kirveiden, viikatteiden ja erilaisten saksien teroituksia. Laitan mytös Billnäsin kirveisiin uusia puuvarsia.
   Työtilani ulko-oveen olen laittanut 10-senttiä korkeilla mustilla tarrakirjaimilla tekstin: TEROITUSPALVELUA
   Joku juntti koiranleuka oli mukamas keksinyt jokin aika sitten, loisto-oivalluksen. Hän oli irrottanut R–kirjaimen ja oli jo ehtinyt piirtämään mustalla tussilla L-kirjaimen pystyviivan. Sanasta olisi tullut TELOITUSPALVELUA”!
   Onneksi hän oli tullut häirityksi ja teko oli jäänyt puolitiehen”!
   Kävin ostamassa Rautia-Korpisaarelta uuden R-kirjaimen, jonka liimasin lujalla liimalla pohjavaneeriin kiinni. No ainakin viimeiksi siellä käydessä se oli vielä onneksi paikoillaan.
   Sinunkin sukunimestäsi saisi alatyylisiä anagrammeja, liittyen mm teloitukseen!
   Mielestäni muutamalla kysymyksellä saa selville kunkin ihmisen sivistyksen ja tiedon tai taidon tason.
   Minkälainen koulutus sinulla on? Mitä olet opiskellut? Mitä olet tehnyt työksesi matkan varrella ja mitä teet nyt? Mitä sinä harrastat? Kerro miten vietät vapaa-aikaasi minkälaisten ihmisten kanssa seurustelet?
   Siteeraan tässä lopuksi, erästä ystäväperheen jo eläkkeellä olevaa peruskoulun luokanopettajaa, joka totesi.pitkän elämänkokokemuksen ja -näkemyksen jälkeen, että noin 80% suomalsista on juntteja sekä sivistymättömiä ja vain noin 20% on fiksuja ja sivistyneitä!
   PS. Kun vääntelit sukunimeäni, niin totean,
   että se on suojeltu sukunimi. Ja alkuperäinen esi-isieni sukunimi on ollut, Jaanu. Kaksi veljestä viljeli silloista Jaanun tilaa, jolloin toinen pojista lähti viljelemään uudistilaa. Tilan nimi oli Notko. Hän otti sen myös sukunimekseen. Olen talonpoika esi-isieni puolelta. He kaiukki oivat olleet itsellisiä maanviljelijöitä, eivät renkejä eivätkä torppareita!
   Kotitilamme veronumero oli 9, joka kertoo jostakin, eli kyseeessä on vaha perintötila, paikkakunnalla, joka on Kymin kunta.
   Toinen PS. oli tuossa aiemmin puhetta kädentaidon ammatista. Minullakin on suoritettuna viilaajan/koneenasentajan ammattitutkinto. Eli ksällintutkinto!

 5. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Vanhaa
  Joka vanhoja muistelee,sitä tikulla silmään.Vanhan Vennamon kotitalokin paloi Jaakkimassa.
  Aarno Järvinen

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tulihan se sieltä…! Kiitos Heikki! Kylläpä teit suuren työn!
  Huolellisesti ja tarkasti tutkittua ainesta, johon ei ainakaan näin pikasilmäyksellä, ole paljon lisättävää.
  Ainoa, mikä pisti silmään, on juuri tuo tunneperäinen suhtautumisesi juuri Perus-somalaisiin, ja antipatiasi k.o. puoluetta kohtaan.
  Monille ihmisille, minä mukaanluettuna, on tuo puolueiden ideologisten arvojen vesittyminen ja puolueiden samankaltaistuminen, ollut pettymys ja kehitys huonompaan suuntaan. Ei pidetä rajaa oikeiston ja vasemmiston välillä, vaikka yhteiskunnassa selvästi näkee yhä suurenevan eron rikkaiden ja köyhtyvien välillä.
  Vähempiosaisille oli ennen luonnollista äänestää vasemmistopuolueita, koska oli selvää, mitä arvoja esimerkiksi Kokoomus ajoi. Nyt, äänestäessä Sosialidemokraatteja, saa tuntea itsensä petetyksi, jos luulee auttavansa omaa köyhää ja kurjaa tilaansa.
  Tätä taustapohjaa vasten on nähtävä tämän päivän PeSu:jen tarpeellisuus. Puolue täyttää tyhjiön, joka on muodostunut vaihtoehtojen puuttuessa yksisuuntaiselle ”porvaristo-politiikalle”, joka ei aja koko kansan etuja.
  Tällä en tarkoita, että määrittelisin Perus-suomalaiset vasemmisto-puolueeksi, mutta he ovat suomalaisten puolue.
  Vapaasti kirjoittanut, Silvon poika

 7. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Heikki Notko!
  Kirjoitin joskus aikaisemmin aiheesta ”Mitä saa kirjoittaa, ja kenestä”, ja totesin jo silloin, että se vaihtelee eri henkilöiden välillä.
  Opetukseksi neuvoin, myös muille, pyytää anteeksi, jos joku saattaisi loukkaantua.
  Nyt on aiheellista pyytää Sinulta anteeksi, koska ”sairaalloinen” huumorini osui vähän pieleen?
  Enhän todellakaan voinut arvata, että juuri tämän kaltainen pilailu, ei Sinun mielestäsi ollut asiallista, vaan jopa epäsivistyneisyyttä.
  Se siitä…
  Kyselit myös hieman, mikä minä olen miehiäni.
  Olen karjalaiset juuret omaava, evakkomatkalla Kotkassa syntynyt. Asuin myös välirauhan aikana Koivistolla, josta sitten viimein lähtö… taas evakkomatkalle.
  Ensimmäisen asuinpaikan Suomessa, jonka muistan oli Kisko, kirkonkylä Salon lähettyvillä.
  Kiskosta muutimme Rovaniemelle. Siellä ei elämä kovin hääppöstä ollut, koska työnantajat boikotoivat isääni, kuten myös kahta hänen veljeään, koska olivat jäseninä, SKDL:ssä ja jopa SKP:ssäkin. Tämä vakaamus oli kai periytynyt heidän isältään, joka ”sotarikollisena” oli istunut Mannerheimin kuolemaantuomittujen leirillä. Henki säästyi kuitenkin ulkomaalaisen painostuksen (muistaakseni etupäässä englantilaisen) ansiosta.
  Kävin kuitenkin kaksi ensimmäistä kouluvuottani (-48 -50) Rovaniemen kansakoulussa.
  Käytyäni loppuun toisen luokan, muutimme Hämeeseen, Iittalaan.
  Kansakoulu valmiiksi, ja sen jälkeen Etelä-Hämeen keskusammatti-kouluun… just Viilaaja-Koneistaja linjalle.
  Sen jälkeen hommiin Hämeen Sähkön verstas-puolelle, ja jääkäriksikin sain koulutuksen Linnan kassulla…
  Vuonna 1966 muutin ammattitaitoisena metallimiehenä Ruotsiin, ja täällä eri firmoissa aina vuoteen 1977. Pääsin silloin rautateille veturinkuljettaja-koulutukseen. Veturinkuljettajana lopetin työelämän, ennenkuin aloitin tämän nykyisen ”eläkeläis-vapauden”…
  Erossa olen nykyjään. Yksi tytär avioliitosta muistona. Hyvät välit entisen, ruotsalaisen, vaimoni kanssa.
  Paljon vuotuisia kanssakäymisiä, hyvässä lämpöisessä hengessä, entisten työkavereiden kanssa.
  Suomessa käyn aika usein. Onhan minulla siellä kolme veljeä ja yksi sisar, ja kaikki perheineen…
  Lisäksi on Iittalassa yllin-kyllin mukavia lapsuus- ja nuoruus- ystäviä, joiden luokse tunnen itseni aina tervetulleeksi.
  Niin, että sillälailla vaan taivalletaan eteenpäin!
  Terveiset! Tapani

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Moi, Eki!
  Heikki Notko kohta ihmettelee: ”Mitäs te täällä, mun blogissa lörpöttelette”?
  Lyhyesti vaan: Ei minunkaan tarkoituksena ollut tänne jäädä. Kohtalolla kuitenkin sormensa pelissä, kun löysin tulevan vaimoni heti muutaman kuukauden tännetuloni jälkeen… Tapsa

  • avatar Aarno Järvinen sanoo:

   Tere hommikus
   Miekii aikanaan Oxelösundin rautatehtaalle kävin kysymässä (appiukko siel). Palkkaa olisin lattiatasolla saanut pikkase enemmän ku Utössä ja uudesta kaaritalosta kolome hoo ja köö. Kyllä kovasti mietitytti mutta ekavaimo sano Pohjoiskarjalan tyttönä että nej. Hirveen nätti ja SIISTI kaupunki silloin.Se siitä
   Aarno Jii

 9. avatar Seniori sanoo:

  Olin Tampereen punikkiyliopiston opiskelija, tosin porvari, ja lähetin tuona ei-mobiilipuhelinten aikana 1960-luvulla isälle itä-Suomeen postikortin tiedustellen, mitä puoluetta eduskuntavaaleissa äänestäisin. Isä tuohon tuohtuneena ja korttipahasen lähettäneenä, ettenkö muka evakkolapsena tietänyt jaakkimalaishienostosuvun Fennanderien perillisen, lakitieteen lisensiaatti Veikko Vennamon, hoitaneen pakolaisongelmamme kahdesti, liki 455 000 evakkoa kerralla, talvisodan ja jatkosotien jälkeen, upeasti maailmanennätystahtiin. Eipä siis pakolaisleirejä Suomeen syntynyt, kiitos parjattujen keskustalaistohtori Johannes Virolaisen ja lisensiaatti Vennamon ASO:n johtajana perustamien kylmien tilojenkin, jollaisella itsekin tietoa janoavana nälkäisenä ex-sotalapsena vartuin aikanaan, oppikoulutietä evakkosisarusteni tapaan jalan tarpoen ja vauraampien paikallisten kakaroiden läksyt taskurahoja vastaan kiristäen, osin näiden elämänurat tuhoten. Nyt haukuskelevat jo haudan partaalla ”pakkoruotsiaan”. Kiitos jälkikäteen niistä armomarkoista!

  Seuraavien eduskuntavaalien aikaan osasin jo Helsingin yliopiston oikeustieteiden opiskelijana äänestää idoliani, lakitieteen lisensiaatti Vennamoa ja evakkopuoluetta. Kansallishenkisiä perussuomalaisia suosin yhä,
  en RKP:tä lapsuuden perintönä edes yläluokkaista riikin ruotsia intonatioineen osaavana, jota kieltä me perheen evakkokakarat ja sotalapset käytimme keskenämme koulumatkoilla ”salakielenä”. Loipahan ruotsin kielen oiva taito osaltaan urillemme hyvän pohjan. Se, nykylapsukaiset, muistakaa!

  Ja mitä evakkoisäni aikanaan hokikaan: ” Totta on, viimeinen kertoja elää”. Ja oppikoulutielle pantiin myös tyttösemme, jotta ”hyvät miehet saisivat”. Ja saihan sitä! Ja paikalliset hokivat: ”panna nyt likat oppikouluun, mitä tuhalausta!”

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan Inkeri Sotkasiira!
   Jotenkin arvasin, että se olet Sinä! Päättelin sen kirjoitustyylistäsi ja sekä, sana- että asiatyylivalinnoistasi! Kerroit olevasi Veikko Vennamon kritiikitön fani ja harras ihailija, jopa siten että hän oli iki-ihana ja aina niin autuas, jalustalla oleva virheetön, kaikenosaava ja -tietävä rikkeetön,, ”maanpäällinen jumala”?
   Kerrot myös, että hän on Fennanderin suvun jälkeläinen. Sen olen oppinut matkan varrella, että tietty hyvä sukutausta voi antaa hyvät ja sivistyneet lähtökohdat elämälle, mutta ainahan on niitä ns. mustia lampaita! Toisaalta taas monista torpparien ja pientilallisten sekä käsityöläisten lapsista on tullut jopa Suomen presidenttejä. Tiedossani on ainakin Mauno Koivisto. jonka isä oli puuseppä/kirvesmies Turun laivatelakalla. Sekä Tarja Halonen jonka isäpuoli oli sähköasentaja.
   Kekkosesta en tiedä, vaikka hän oli syntynyt ”savupirtissä”. Hänen syntyessään talossa oli jo muurattu uuni savupiippuineen, joka retusoitiin valokuvista pois!
   Veikko Vennamon kuului etuoikeuttuihin. Hän oli tullihallituksen pääjohtaja, eli ei mitenkään työläisten edunajaja, millään muodoin!
   Hän hoiti nimitettynä ja korkeapalkkaisena virkamiehenä, hyvin henkilökohtaisin eduin, valtion sekä suurtilallisten ja kartanoiden maiden ”pakkolunastuksia”, siirtokarjalaisille, eli evakoille. Ei hän mikään hyväntekijä ollut millään muodoin!
   Hän on tietääkseni ainoa kansanedustaja, joka on jouduttu poistamaan eduskunnan vahtimestarien kantamaan pois salista jatkuvan huonon käytöksen ja häiriköinnin, sekä kansanedustajalle sopimattoman käytöksen vuoksi! Että se siitä hyvästä suvusta ja korkeasta koulutuksesta!
   Mitä taas tulee nykyisiin Perussuomalaisiin kansanedustajiin, niin mainitsen vain muutaman. Jussi Halla-Aho yliopiston professori, sai sakkotoumion rasistisista mielipiteistään. Antoi lausunnon kko:n päätöksestä, ”se on vain muutamien ihmisten rajoittunut mielipide ko. asiasta”!
   Veturinkuljettaja James Hiuvisaari on myös saanut sakot rasistisista mielipiteistään ja hänen nyt jo entinen avustajansa, ehdotti maahanmuutajille, käsivarsinauhoja, Natsisaksan tavoin!?
   Sirkkelisahuri Teuvo Hakkarainen on reppana, jonka ihmeelisistä sekoiuluista ja seikkailuista voisi kirjoittaa kirjan, serkä tehdä elokuvan! ”Ensin meni tolkku ja sitten katos salkku. Bandidos moottoripyöräjengin tiloihin ja olihan siellä mukana, tietysti sulostuttaja, ”ilolintukin”!
   Nyt hänellä on aikomus pyrkiä vielä europarlamenttiin. Voi hyvät hyssyrät.. Kielitaidoton, sivistymätön maalaismoukka. Hän turhautuu ja masentuu siellä EU:ssa ja rupeaa ryyppäämään oikein kahdella kädellä. Paras paikka hänelle olisi Viitasaari ja oman perheyrityksen, sirkkelisahan terien oikojana ja jänittäjänä, sen työn hän oikeasti osaa.
   Mitä siteen taas tulee Hämeenlinnan kunnallispoitiikkaan, niin se on ihan oma lukunsa. Heidän ryhmänsä on aikamoinen ”sortin sakki”. No K.I, on ihan oma lukunsa. Saamme päivittäin lukea, kuinka hänen lukuisat valituksensa, ovat osoittautuneet vääriksi ja niinollen tarpeettomiksi ja aiheettomiksi! Olisihan sitä poliiseilla ja, niin virkamiehillä, kuin oikeuslaitoksilla, ihan oikeaa ja parempaakin tekemistä kuin Kari I:n vainoharhaisten kanteluiden tutkiminen!
   Ja armeijan kapiaisetkin ovat oma lukunsa. Olen itse reservin alikersanntti ja olen Hämeenlinnan yhdistyksen jäsen, kuten myös puolisoni. Se syy miksi maksamme erittäin kalliin jäsenmaksun on yhdistyksen omistuksessa ja jäsenistön käytössä oleva, Suvipielisen lampi ympäristöineen. Se on erämaajärvi lähellä Hämeenlinnaa, upeine marjastus ja sinestysmaastoineen. Siellä kuulet käen kukkuvan, korpin raakunnan, näet laulujoutsenia, ym ym.
   Osa jäsenistä on fundamendalisteja, mitä tulee reservilästoimintaan ja ampumaharjoituksiin.
   En ole vielä tavannut yhtään sivistynyttä ja henkevää EVP tai reservin aliupseeria, vaikka tunnen heitä tosi paljon!
   Tunnen sitten taas moniakin EVP- ja reservin upseereita, jotka ovat sivistyneitä ja henkeviä ja monipuolisesti kulttuuria harrastavia!
   Hyvää lämmintä kesää1

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php