Epäsopusopan keittäjät

Uusi valtuusto on pitänyt vasta kaksi kokousta ja nyt on jo valtuuston sopu ja työskentely koetuksella. Ennen kaikkea se tietysti heijastuu myös kaupunginhallituksen työskentelyyn! Kuka sitä epäsopua lietsoo ja aiheutaa sanomisillaan ja tekemisillään eripuraa ja luottamuspulaa? Kyllä ne mielestäni ovat Perussuomalaiset valtuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet; Lulu Riikonen ja Kari Ilkkala! Heillä molemmilla on hyvin poikkeava ajattelutapa sekä tapa hoitaa yhteisiä asioita. Syksyllä, kunnallisvaalien aikoina, Hämeen Sanomissa Antin palstan pitäjä kirjoitti siitä, kuinka valtuustoehdokas, Lulu riikonen oli valittanut, ettei hän saa riittävästi medianäkyvyyttä paikallislehdistössä! Hänet valittiin sitten valtuustoon ”äänikuningattarena”. Sen jälkeen hän ryhtyi vaatimaan itselleen, joko valtuuston- tai kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta!? Hän unohti sen tärkeän seikan, että valtuuston enemmistö valitsee puheenjohtajat. Ensin pääsee valitsemaan valtuuston suurin ryhmä. Yleensä he haluavat hallituksen puheenjohtajuuden, koska se on tärkeämpi ja avainpaikka. Koska SDP;llä ja kokoomuksella on uudessa valtuustosaa kummallakin 17 valtuutetttua ja SDP sai eniten ääniä se halusi ja sai kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden, jona toimii Iisakki Kiemunki. Hän hoiti koko viime valtuustokauden valtuuston puheenjohtajuuden, aivan hyvin ja mallikkaasti. Hänellä oli läsnäolo ja puheoikeus kaikissa hallituksen kokouksissa, joten tiedettiin, millainen henkilö tehtävään valittiin. Valtuuston puheenjohtajuus tuli näin ollen kokoomukselle ja tehtävään valittiin Sari Rautio. Hänkin on hyvin päässyt parin kerran jälkeen hyvin alkuun. Se mikä ilahduttaa eniten, että hänellä on kykyä huumoriin ja jopa pientä itseironiaa! Iisakkia edeltävä valtuuston puheenjohtaja olikin tosikko ja tiukkapipo, sekä viimeisiä kokouksia johtaessaan oli jo väsynyt, kyllästynyt ja flegmaattinen eli takki oli tyhjä. Pro koalitio sai vain 22 valtuutettua, joista Perussuomalaiset vain !0 paikkaa. Sanon sen senvuoksi, että SDP ja kok. saivat yhteensä 34 paikkaa ja vihreiden tuella heillä oli koossa 37 valtuutettua! Eli asetelma oli 37 vastaan 22, josta asetelmasta lähdettiin neuvottelemaan puheenjohtajuuksista. Perussuomalaiset lisäsivät paikkojaan eniten, eli kolmesta kymmeneen. He oivat niin liekkiöisillään ”Jytkystä” etteivät meinaneet enää mahtua puseroihinsa, kun oli rinta ja rinnat niin rottingilla. No onneksi puhheenjohtajuuksista ja lautakuntien kokoonpanoista päästiin kuitenkin sopuun ennen uuden valtuuston ensimmäistä kokoontumista, vaikka lujille se otti! Hallituksen paikkamäärä on 11, joka jakaantuu seuraavast SDP 4, kok. 3, Perus. 2, sekä kesk.1, ja vas.1. Suurin osa kaupunginhallituksen jäsenistä on uusia sekä verraten nuoria, joten Ilkkalan ja Riikosen kliseiset väitteet ”vanhasta ummehtuneesta politiikan kulttuurista” ei pidä paikkaansa. Ilkkala teki apulaiskaupunginjohtaja Isosuosta tutkintapynnön poliisille jo viime vuoden syksyllä heti kunnallisvaalien jälkeen! Ilkkalan mielestä Isosuo on vastuussa, siitä kun hänen tietonsa mukaan, metallialan yritys joka on vuokralla kaupungin rakennuttamassa halissa on käyttänyt väärin halliyhtiölle myönnettyä kaupungin takaamaa lainaa. Ilkkala unohtaa, että päätöksen lainatakauksesta teki valtuusto. Ei apulaiskaupunginjohtaja voi olla vastuussa, siitä miten jokin yritys käyttää saamansa lainan! Selkeää kiusantekoa! Ilkkala on entiseen matkustajakotiin remontoidun asunto Oy:n yhtenä osakkaana. Hän on tietääkseni ko. yhtiön hallituksen pj. Yhtiö on tehnyt Hallinto-oikeuteen valituksen ja oikaisupyynnön, siitä kun kaupunki haki matkustajakoti ”Vanajalle” suojelupäätöksen. Ilkkala olisi halunnut kiinteistölle lisää rakennusoikeutta! Hän on tullut myöhemmin mukaan asuntoyhtiöön. Hän hakee ssamalla yhtiön nimissä kaupungilta korvausta menetetystä lisärakennusoikeudesta joka on muistaakseni 400.000 euroa. Asia on käsitelty jo Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa ja sieltä on tullut asuntoyhtiölle hylkäävä päätös! Valitus on nyt Vaasabn Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, ja päätöstä odotellaan. Sitten se surullisen kuuluisa Levin seminaarireissu. Jo viime syksynä oli kaupunginhallituksessa sovittu, kaupungin yhtiöiden virtaviivaistuksesta ja sitä varten oli alustasvast sovittu yhdessä Kehken ja muiden toimijoiden kanssa Levin reissusta. Tapio Vekka, joka on nykyisin kaupunginyhtiöiden konsernijaoston pj. ”Unohti” kertoa asiasta Lulu Riikoselle, joka on kaupunginhallituksen varapj. ja konsernijaoston vara pj. Hän olisi niin mieluusti halunnut myös Levin lumille, kun vielä raskaus ei olisi sitä estänyt. Laskettu aika on lehtitietojen mukaan vasta kesällä. Siitäkös Lulu suivaantui ja ihmetteli Kaupunkiuutisissa, että miksi hänelle ei kerrottu ja otettu mukaan. Ihmettelyyn yhtyi myös ilkkala, he myös hälyttivät oikein valtakunnallisen iltapäivälehdistön kuvaamaan ja tekemään juttua Helsinki-Vantaan lentokentälle, kun delegaatio oli lentoasemalla tekemässä matkaselvityksiä. Ainoa lehti joka teki asiasta jutun oli Kaupunkiuutiset. Koska jymyjuttu kuivui kokoon, niin tämä parivaljakko, ihmettelemään, että mitenkäs tässä nyt näin kävi? He löivät ”viisaat” päänsä yhteen ja tulivat siihen tulokseen, että perussuomalaisia ei otettu siksi mukaan koska heistä haluttiin puhua pahaa selän takana! Ilkkala harrasti tutkivaa journalismia ja törmäsikin erääseen syväkurkkuun, joka kertoi toisen käden tietona, että Kehken toimihenkilö on toimeksisaaneena, kerännyt perussuomalaista valtuutetuista, oikein taustatietoa, jopa salassa pidettäviä henkilörekisteritietoja, joita on sitten reposteltu Levin seminaatreissa! Sen tiedon hän vuoti paikallislehdistölle, varmana faktatietona. Loput onkin sitten kerrottu molemmissa lehdissä. Esimerkiksi Hämeen Sanomat on julkaissut aiheesta kaksi alanurkkakolumnia ja yhden pääkirjoituksen muun uutisoinnin lisäksi. Tapauksen on vienyt poliisitutkintaan Kehken Mervi Käki ja hallituksen puheenjohtaja iisakki Kiemunki. Aikamoisen epäsopusopan ne Ilkkala ja Riikonen ovat keittäneet!? Joku blogisti ehdotti, että jos Kiemunki ja Vekka muuttaisivat naapurikuntaan pois Hämeenlinnasta, niin saataisiin sopu. Minulla on parempi ja toimivampi ehdotus. Tehdään perussuomalaisten valtuustoryhmässä seuraavat sisäiset siirrot. Elämänlaatulautakunnan pj. Hanna Raita ja Lulu Riikonen vaihtavat paikkaa keskenään, samoin Ilkkala ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan pj. Vesa-Matti Seppälä. Niin ollen kummankaan, ei Ilkkalan eikä Riikosen tarvitse tyytyä pelkkään rivivaltuutetun asemaan. Olen satavarma, että jos tämä järjestely tehdään, niin riidat kaupunginhallituksessa loppuvat kuin veisellä leikaten! Voi olla, että sitä on jo ehdotettukin tänään valtuustoryhmien palavereissa Raatihuoneella. Vielä kun Antero Niemelä nimitetään Perussuomalaisten valtuustoryhmän johtoon, niin asiat alkavat sujua normaalisti!

18 kommenttia artikkeliin “Epäsopusopan keittäjät”
 1. Jäitä hattuun, Heikki!
  t. Teija

 2. avatar Koville näyttää ottavan sanoo:

  Onkohan ko. herralla tullut otettua liian monta ”näkäräistä” ennen kirjoittamista, kun on noin kova kiihko jäänyt päälle tekstiä kirjoittaessa? Kirjoitus suorastaan huokuu pyhää vihaa Persujen johtohahmoja Riikosta ja Ilkkalaa kohtaan. On silti hyvä, että Persujen ryhmä on ihan itse saanut päättää luottmuspaikkojen jaosta eikä siinä ole tarvittu ”taidokasta” konsultaatiota ko. artikkelin kirjoittajalta.
  Joka tapauksessa, toimivassa demokratiassa tarvitaan aina myös uusia ja myöskin valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä, koska muutoin asiat jäävät junnaamaan paikoilleen. Ummehtunut paikallispolitiikka ei poistu sillä, että valtuustoon tulee uusia valtapuolueiden ”käskyläisjäseniä”, koska he painavat juuri sitä äänestysnappia, jota ryhmänjohtajat käskevät. Korjausliike voi tapahtua ainoastaan pääsemällä eroon nykyisen johtoporukan moraalisesti ja taidollisesti rapautuneesta toimintatavasta.

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Jaahas, tämä on taas niitä nimettömiä, puun takaa ampujia! Lähetin juuri eilen Hämeen Sanomien sivuston ylläpitäjille, sähköpostia, siitä kuinka jotkut juntit, nimimerkkikirjoittajat, pilaavat koko blogisivustojen idean, kun ampuvat poskista. Minä kun en hyväksy blogisivustoille, nimimerkkikommentteja ollenkaan.
   Kehoitus nimerkille, avaa itsellesi omalla nimellä oma blogisivusto, ja kommentoi sen jälkeen!
   Ryhdyit heti arvoimaan kyvykkyyttäni ja osaavuuttani. Minulle täysin vieras ihminen! Yleensä en edes suostu vastaamaan alatyylisiin, junttimaisiin nimerkkikirjoituksiin. Mutta kun nyt näin näköjään tein, niin kerrotko kuka oikeasti olet? Olet sen minulle ”velkaa”, ja miten mielipiteeni koskettaa sinua henkilökohtaisesti!?
   PS. minulla on Facebook sivusto, käy sieltä katsomassa, kuka minä olen. Onko sinulla omaa Fcebook sivustoa?
   Tästä lähtien en enää vastaa nimimerkkikommentteihin, totean vain, että yleensä fiksut, sivistyneet ihmiset, kirjoittavat omalla nimellään, niin mielipidepalstalle kuin bligisivustolle! Eli looginen päätelmäni on, että nimimerkki ”koville näyttää ottavan” ei ole fiksu, eikä sivistynyt, vaan luultavasti, juntti.
   Sitäpaitsi jo heti alkuun arvelet, että minä olsin kirjoittanut kirjoitukseni humalassa! En ollut ottanut pisaaraakaan alkoholipitoisia juomia! Samalla paljastan kliseen, kun monet luulevat, että esim. runoja kirjoitetaan pienessä viinihumalaasa. Kun itse olen runoilija, niin runojani kirjoittaessani pitää ehdottomasti olle vesiselvä! Silloin tulee parhaita tuototoksia.
   Ps. lueppa kommentteni Teijalle, ne kun olikin sitten tarkoitettu sinulle!

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan Panu Mikkonen, eli nimimerkki: ”Koville ottaa” Olen skeptikko ja kriitikko, minulla ei ole politiikassa erityisen suuria idoleja, ei myöskään inhokkeja! Arvostukseni saavat lahjakkaat kyvykkäät politiikot puolueista riippumatta! Aikaansaannokset, teot ja asiaosaaminen ratkaisevat, sekä kyvykkyys tehdä yhteistyötä ja kyky yhdessä ratkoa sopuisasti yhteisiä asioita meidän kaikkien kansalaisten parhaaksi! Demokratiassa täytyy osata tyytyä enemmistön päätöksiin, vaikka se ei aina itseä tai omaa puolueryhmittymää miellyttäisikään.
   Kirjoitat, että minulla on pyhää vihaa, perussuomalaisia kohtaan! Ilmoitan, että ei taatusti ole, se on sinun kieltämättä, aika erikoisen päätelmäsi tulos! Esimerkiksi arvostan ja kunnioitan suuresti, Perussuomalaisten valtuutettua, Antero Niemelää, joka on oikeinkin hyvä tuttu ja vanhan kansan herrasmies. Samoin kuin Perussuomalaista valtuutettua ja kansanedustajaa Ismo Soukolaa, aina kun tapaamme, niin tervehdimme kädestä pitäen ja vaihdamme muutaman ystävällisen sanan.
   Joten jätänkin sinun arviosi ja mielipiteesi omaan arvoonsa. Kun googlasin tuossa, niin en tiedä oletko se Panu Mikkonen, joka on insinööri ja jolla on oma yritys. Jos niin on niin vanhemman miehen neuvo sinulle, keskity yritystoimintaasi ja sen kehittämiseen. Politiikassa ja sen ymmärtämisessä, olet vielä untuvikko, joten jätä se poliitiikoille ja sen harrasjille, jotka ovat siihen vihkiytyneet.
   Se mitä Perussuomalaista on yleensä sanottu ja kirjoitettu mediassa on, että sitä pidetään ”junttipuolueena”, jonka kaksi kansanedustajaa on tuomittu rasistisista mielipiteistään ja toisen eduskunta-avustaja ehdotti maahanmuuttajille käsivarsinauhoja, Hitlerin Saksan tappaan, joita oli silloin Juutalaisilla!
   Ja Wikipedian mukaan, Perusuomalainen puolue on verraten nuori vielä. Se perustettiin loppuvuodesta 1995, Suomen Maaseudun Puolueen raunioille. No kyllä me, ainakin iäkkäämmät ihmiset muistamme Veikko Vennamon, sekä tietysti ”ikiteekkarin” Pekka Vennamon, jolle kähmittin silloisen hyväveliverkoston avulla peräti Postin pääjohtajan virka!?
   Wikipedian mukaan Perusuomalaisten arvomaailmaan lukeutuu myös ”populisni”, joka korostaa kansan ja eliitin välistä ristiriitaa eli ns ”herravihaa” Samoin puolue väittää aina edustavansa kansaa, kannatuksesta riippumatta. Minulla ei ole herravihaa, sitä ei ollut myöskään lapsuuden kodissani, ei myöskään kadehdittu ketään, eikä harrastettu juoruilua! Tavallisten ”matti ja maija meikäläisten” simissä sinä olet ”herra” joten jo Perussuomalaisen puolueeen periaatteen mukaan sinua kuuluu vihata. Oletkohan siinä mielessä täysin väärän puolueen aisankannattaja!?
   Lueppa asianosaisen. eli Kari Ilkkalan kommentti, bolgikirjoitukseeni!
   Hyvää aurinkoista, avoista, autereista, antoisaa ja armollista, maistuvaa, muistorikasta ja miellyttävää kevään odostusta ja Pääsiäistä!
   PS: en ole minkään puolueen jäsen, vaan siltä osin vapaa kuin taivaan lintu. Jos itse määrittelen itseni niin olen suvaitsevainen humanistinen, arvoliberaali demokraatti, fisofi, vapaasti ajatteleva, skeptinen kriitikko, joulupukki, veitsenteroittaja, puutyön harrastaja, emeritus ammatinopettaja ja ennenkaikkea aktiivinen omalla nimellä mielipidekirjoittaja sekä harrasterunoilija ja lausuja. Olen myös reservin aliupseeri, joka suoritti asevelvollisuutensa, herrasmiesten aselajissa, eli laivastossa! Olen ollut myös sinibarettina Kyprokesella, vuosina 1965-1966.
   Menemme puolisoni kanssa tänäänkin Renkoon Suvipielisen järvelle, jossa on Hämeenlinnan reservin aliupseerien, ”tukikohta”, pilkkionginta ja talviulkoilupäivä. Sää ainakin näyttää olevan suosiollinen!

 3. avatar Heikki Notko sanoo:

  Hei Teija! Minä olen yllättynyt ja loukkaantunut tavastasi epäillä minun osaavuuttani ja kyvykkyyttäni ilmaista ja kirjoittaa mielipiteitäni. Olen kirjoittanut Monia mielipidekirjoituksia paikallislehdistöön, joista kaikista on tullut kiitosta! On tullut vain myönteistä palautetta! Kiittäjien joukossa on ollut tunnettuja,, sivistyneitä ihmisiä. Kuten emeritus maakuntajohtaja, kirjastovirkailija, Vanajaveden opiston opettaja, EVP everstiluutnantti ym, vain muutamia mainitakseni.
  Minulla kylläkin on tarkkailijan luonne, ”Keisari ilman vaatteita” C.H.Andersenin sadun pikkupojan, tapaan!
  Nyt tuli selville, että olet täysverinen poliitikko, joka on valmis vaikka myymään isoäitinsä, kympillä, jos siitä on itselle ja poliittiselle urakehitykselle hyötyä!
  En ihmettelisi ollenkaan, jos joku perussuomalainen ”juntti” olisi kirjoittanut vastaavasti, kuin sinä. Mutta ihmettelen, Sinua kun olen pitänyt sinua rehellisenä suoraselkäisenä, kristittynä ja sivistyneenä ihmisenä. Avasit kommentillsai siniset silmäni. Kyynistyin.
  Kerrotko minulle mikä kirjoituksessani ei pidä paikkaansa? Eli miltä osin syyllistyn valehteluun Suurimman osan tiedoistani olen saanut paikallislehdistä, seuraamalla valtuuston kokouksia, lukemalla blogisivustoja ja loogisesti päättelemällä.
  Sitäpaitsi en ole arvostellut Sinua ollenkaan kirjoituksessani, joten anna asianosasten itse vastata. Heillä molemmilla on omat blogisivut. Sitäpaitsi he eivät kumpikaan vastanneet, mielipidekirjoituksiini, jotka on julkaistu paikallislehdissä!
  Kaikesta huolimatta oikein hyvää Pääsiäistä Sinulle ja Henrikille!
  Voi olla, että menee jonkin aikaa enenkuin saan mieleni takaisin, kun minä niin meleni pahoitin!?
  PS: Oletko lukenut viime aikoina Hämeen Sanomien alanurkkakolumneja ja jopa pääkirjoituksia ko. asiasta, jollet, niin suosittelen lukemaan!

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei Teija! Ja anteeksi! Minulle sattui erehdys! En ollut vielä aamutuimaan, näköjään herännyt kunnolla, joten sekoitin kaksi eri kommentia, kun luulin ”koville ottaa” kommenttia sinun kirjoittamaksi. Pyydän vielä uudelleen vilpittömästi ateeksi! Ai kun helpotti. Jo minä ajattelinkin, että olenko minä muka niinhuono ihmistuntija? Ja enkö olisi oppinut mitään kun ikääkin on jo melkein 70-vuotta.
   Toivotan vielä uudelleen Sinulle ja Henrikille hyvää pääsiäistä!

 4. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Huomenta Heikki,

  ja anteeksi kun en ole vastannut aikaisemmin. Korjaan virheeni nyt.

  Olet varsinainen lutupaukku!

  Hyvää Pääsiäistä,
  terveisin Kari

 5. avatar Jari Ranne sanoo:

  Heikille tiedoksi, että ”vanhaa ummehtunutta poliittista kulttuuria” on ollut ainakin jo 2000-luvun alusta lähtien, kun olin 2 kautta valtuutettuna. Toistuvasti oli ohi virallisten sovittujen instanssien ja ohjeiden valmistelua, johtamista ja päättämistä. Investointien valmisteluohjeita rikottiin. Haluttomuus noudattaa julkisuuslain määrittelemää läpinäkyvyyttä kaupungin yhtiöissä oli silmiinpistävän systemaattista. Päätöksenteossa tarvittavia tietoja kieltäydyttiin antamasta kysyttäessäkin. Asiaperustein kritisoineet määriteltiin yhteistyökyvyttömiksi ja häiriköiksi. Myös isoista puolueista useat henkilöt kahvipöydissä ja epävirallisissa tilanteissa kertoivat olevansa kriitikoiden kanssa useinkin samaa mieltä, mutta eivät uskaltaneet olla sitä mieltä virallisesti ja julkisesti, koska ”vanha ummehtunut perinne” esti sen. Usein ihmettelin, miten mm. moni politiikan ulkopuolella tuntemani sanavalmis ja rohkea mies muuttui politiikan kentällä vaitonaiseksi lampaaksi. Sellainen vaatii jo erittäin vahvaa ”ummehtunutta kulttuuria” ja voimakkaita hiljentämiskeinoja, mitä sitten lienivätkään. Avoimuuden lisäämiselle oli jatkuvasti suuri tarve, mutta nykyisinkin johtavissa poliittisissa asemissa olevat systemaattisesti kieltäytyivät päättämästä, että kaupungin omistamat yhtiöt toimisivat julkisuuslain määrittelemällä tavalla avoimesti.

 6. avatar Hannu Kärpänen sanoo:

  Huomenta Heikki N!

  Luin kirjoituksesi syvällä hiljaisuudella. Melkein mykistyin. Aluksi ajattelin, että Hämeenlinnaa on siunattu Messiaan uudella tulemisella,Sinun hahmossasi. Lopulta päädyn kuitenkin siihen, että olit tehnyt kirjoituksesi Palmusunnuntain merkeissä. Kirjoituksessasi ja siinä alkuperäisessä Palmusunnuntain tekstissä henkilöt ovat samat, mutta Sinun kirjoituksessasi ”henkilöt” olivat vaihtaneet paikkaa. Alkuperäisessä tekstissä Jeesus ratsasti aasilla….
  Palmusunnuntaiterkuin HK

 7. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro kaima!
  Kunnallispolitiikka kuuluu kaikille kuntalaisille! Et voi määrätä ketään pysymään omassa pajassaan erossa politiikasta.
  Kok-dem rakensi yhtiöryppään, jonka virtaviivaistamiseen sen omat kyvyt eivät riitä. Kunnallispolitiikassa tarvitaan kaikkia puolueita. Valikoiva tiedotus ei ole tätä päivää.
  Hauskaa päivänjatkoa Hessu K.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jari Ranteelle:
  Tuon kommenttisi ovat varmaan, minun lisäkseni, valmiit allekirjoittamaan useimmat näiden blogien lukijat!
  Ainoastaan sos/kok ryhmä on kykenemätön aistimaan näitä uusia tuulia, joita ProHämenlinnan mukaantulo politiikkaan, on aiheuttanut.
  Aina viimeiseen mieheen (ja naiseen) ollaan valmiina pitämään kiinni siitä vanhasta ”kivikausi-systeemistä”, jolloin kaikki ohjaus tuli ylhäältä päin.
  Todennäköisesti on asia juuri niinkuin kirjoitit (ja minäkin aikoinaan ennustelin), sossujen puolue-piiska on viuhunut, ja hyvin lyhyessä ajassa ovat uudet valtuusto-jäsenetkin muovautuneet todellisiksi, omaa ajatuskykyä vailla oleviksi, lampaiksi.
  Koulu-esimerkki siitä, miten valta sokaisee…
  Tapsa

 9. avatar keke sanoo:

  Huomenta Jari R !
  Edustat kirjoituksessasi / mielipiteessäsi esimerkillistä ja nykyaikaista avointa todellista demokratiaa siitä kiitos sinulle.
  Olet todella asioihin perehtynyt, suorasanainen, oikeudenmukainen, toisin kuin ”nimimerkki Heikki” joka edelleen kannattelee, ummehtunutta polittista kulttuuria, haluttomuutta noudattaa julkisuuslain määrittelemää läpinäkyvyyttä, salamyhkäisyyttä ja omien terveiden mielipiteitten alistamista / hiljentämistä vahvan ”vanhan valtaeliitin” kulttuuriin. On todella irvokasta ja valtakunnallisestikin erikoista että nykyisessä yhteisössämme vallitsee vieläkin sellainen ”demokratia” jossa uusille aloittaville, tervejärkisille, edustajillemme laitetaan ”suut tukkoon”, virallisesti, vaikka vapaassa keskustelussa heillä on terveet ja yhteisöämme hyvin palvelevat ajatukset ja ehdotukset.. Ne jotka uskaltavat avata suunsa ja ehdottaa asioita, jotka edistäisivät alueemme kasvua kukoistukseen, heitä syytetään, ja heidät leimataan häiriköiksi silti vaikka he ovat terveen demokratian asialla.. Se että ”nimimerkki Heikin” kirjoituksessa mainitaan ihan nimeltä, perusteettomasti, parin, hänen mielestään eripuraisen henkilön nimet, PS, osoittaa juuri sen että ummehtunut poliittinen kulttuuri on tehnyt tehtävänsä myös ko. kirjoittajalle. Kun mainitaan se hyvä kirjoitus, näillä palstoilla, viime aikoina, kertoo varsin hyvin sen keiden ”ulkoistaminen” tervehdyttäisi / uudistaisi kunnallispolitiikkamme, terveemmälle, nykyaikaiselle valtakunnalliselle tasolle !

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan Keijo Selonen, eli nimimerkki keke! Kerrotko ensinnäkin mikä on se todellinen syy, ettei sinulla ole ryhtiä ja selkärankaa seisoa omalla koko nimelläsi mielipiteisi takana?! Vaan ammut selkään puun takaa! Minä taas puolestani pidän sitä raukkamaisena ja ”akkamaisena”! Mitkään kliseiset selittelyt eivät auta! Pitää olla selkeät yleisesti kaikkien ihmisten tiedossa olevat tosiperustaiset hyvät perustelut!
   Sinulla on sitten kummallinen omituinen ja kieroutunut tapa nimitellä, esim. minua, menet heti henkilöön!
   Kirjoitat että olen nimimerkki! Ilmoitan, että minun oikea nimeni on Heikki Notko. Sinä sensijaan esiinnyt, nimenomaan minun blogopalstalla nimimerkillä: keke!?
   Kehoitan sinua lukemaan asianosaisen, eli Kari Ilkkalan vastauksen kirjoitukseeni!
   Ethän sinä ole kaupunginvaltuutettu! Kerrotko miten kirjoitukseni kosketti sinua henkilökohtaisesti tai loukkasi etuisuuksiasi?
   En viitsi kirjoittaa enempää. En myöskään ala ”eipäs-juupas kinasteluun, kuten teikäläisten kanssa usein tapahtuu!
   Nyt sanon sen sinulle suoraan; Keijo Selonen. Älä enään koskaan kommentoi minun blogipalstalle tai paikallislehtien mielipidekirjoituksia, nimimerkillä!
   Terveisin ihan oikea Heikki Notko., Hämeenlinnasta PS. Minulla ei ole koko valtakunnassa kuin yksi täyskaima, joka asuu Soinissa.

 10. avatar seppo rehunen sanoo:

  Myötäilen kommentoijien enemmistöä. Mannerlaatat ovat Hämeenlinnan kunnallispolitiikassa liikkeessä. Liike on myönteinen asia ja tulee ajan kanssa osoittautumaan onneksi koko seudulle.

  Kasvukivut ovat ymmärrettäviä ja kertovat siitä, että uusille käytännöille ja uudenlaiselle kokonaisuuden hallinnalle on ollut pitkäaikainen tarve. Luopuminen ja uuden omaksuminen tahtovat monesti tuottaa tervettä tuskaa.

 11. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jakoa edelliseen kommenttiini, koskien mainintaani demareiden puoluepiiskasta:
  http://yle.fi/uutiset/heinolan_kapinademarit_erotettiin_puolueesta/6552337
  Luulen, että Sosialidemokraatit on hyvin ylhäältä käsin ohjattu puolue, jolloin yksityisillä ”lampailla” ei ole uskallusta edes protestiäänestää.
  Tapani

 12. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Samoin sai Lammin viimeisen valtuuston sos-dem jäsenet Aatonen ja Vuorinen lähteä heti kun ilmeni jotta he ajattelevatkin eri tavalla kuin mitä ”vanhat patut” oli päättäny miten pitää kuntaliitoksesta äänestää.
  Ja sanovat vielä olevansa ”työmiehen asialla”!

 13. avatar Matti Lampinen sanoo:

  Hiukan oikein kavahdin luettuani Heikki Notkon pohjatekstin, niin kovassa tunteen palossa se oli selkeästi kirjoitettu, puhumattakaan hiukan brutaaleista vastauksista nimimerkeille. Antaisin pari ystävällistä vinkkiä herra Heikki Notkolle. Ennen kuin kirjoittaa mitään, kannattaa mennä selinmakuu-asentoon ja hengittää syvään ja rauhallisesti sataa kertaa, niin että laskee mielessään jokaisen hengityksen. Tämä rauhoittaa kummasti ylikierroksilla käyvää mieltä ja auttaa selkiyttämään samalla kuka on minkäkin kirjoituksen takana.

  En epäile yhtään herra Heikki Notko, etteikö korkea-arvoiset ihmiset olisi kehuneet kirjoituksianne, mutta lukijaa kohtaan ja itse asiasisällön selkeyttämiseksi kannattaa yhden kappleen väliin lyödä aina tyhjä rivi, ennekuin aloittaa seuraavan.

  Yhdyn Seppo Rehusen käsitykseen mannerlaattojen liikkeen positiivisista vaikutuksista Hämeenlinnan poliittiseen ilmapiiriin. Totta kai tämä kunnallispoliittinen kevät Hämeenlinnassa on nyt hiukan tahmeampaa kun mihin on vuosia totuttu, jolloin kaikki olivat aina samaa mieltä asioista (tai painostettin olemaan) , mutta uskon että hienoisen nokittelun ja reviirien selkeytymisen jälkeen osapuolet oppivat vielä luovimaan tätä laivaa ihan kunniallisesti eteenpäin.

  En näe, että Kari Ilkkala tai Lulu Riikonen olisivat riidan kylväjiä herra Heikki Notkon tapaan, vaan koen heidät enemmänkin rohkeina uusien latujen avaajina, jotka kiinnittävät huomionsa enemmän kuntalaisten etujen ajamiseen ja lainmukaiseen päätöksenteko- prosessiin. Kokoomus-demariakselin päähuomio on kiinnittynyt kaupungissa lähinnä ”tarkoitus pyhittää keinot” malliseen voimapolitikointiin, jossa yksittäisellä ihmisellä ei ole oikeastaan suurtakaan arvoa.

  • avatar Heikki Notko sanoo:

   Hei vaan, Matti Lampinen! Parasta mitä mielipiteessäsi on, että olet kommentoinut omalla koko nimelläsi! Minulla on täysi oikeus antaa samalla mitalla takaisin, varsinkin silloin, jos nimerkin takaa ja pensaasta, aletaan raukkamaisesti ampumaan selkään. Olen sitä mieltä, että nämä blogisivustot, ovat Hämeen Sanomien ihan mukava, ilmainen palvelu, lukijoilleen. Minä olen ymmärtänyt, myös niin, että sekä varsinaiset oman blogisivuston avanneet, että kommentoijat kirjoittaisivat, omalla koko nimellään! Paperisten sanomalehtien mielipidepalstat ovat sitten eri asia, kuin myös Hämeen Sanomien verkkolehti..
   Varsinkin silloin jos heti kommentin alussa ruvetaan epäilemään onko blogikirjoittaja, ollut kirjoittaessaan selvin päin vai ei!? Ensimmäinen nimimerki kommentoija meni heti persoonaani ja oli vankasti sitä mieltä, että tunnen pyhää vihaa, joko Perussuomalaisia tai Kari Ilkkalaa tai Lulu Riikosta kohtaan!
   Vastaan edelleen tässä sekä sinulle, että kaikille muillekin sivustoni lukijoille.: minä en vihaa ketään, ei ole tarvetta! Minä en ole monenkaan ihmisen kanssa samaa mieltä ja yritän välttää tilanteita ja sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole ns ”minun ihmisiä”, niinkuin nykyinen puolisoni asian ilmaisee. Kun en ole syvästi oskonnollinen, niin minulle pyhä viha on siten vieras käsite. Minun suhde uskontoihin on aika neutraali ja laimea. Se on muutenkin aihealue, josta ei kannata keskustella kuin ihan muutaman läheisen kanssa, neljän seinän sisällä. Minulla on aivan oma suhde uskontoon, en kertonut sitä omille vanhemmilleni, myöskään sirukseni eivät sitä tiedä. Eläessäni vielä ensimmäisessä avioliitossa, silloinen puolisoni ryhtyi arvostelemaan minua, kun tein oman ratkaisuni, oskonnon suhteen. Totesin hänelle, että minulla on aikuisena täyspäisenä ihmisenä oikeus tehdä siinä asiassa sellainen ratkaisu kun mikä sopii minulle, älä sinä puutu tähän! Onneksi osasi lopettaa. Tein oman ratkaisuni vuonna 1978, eli jo 35-vuotta sitten. Ratkaisu on osoittautunut kohdallani hyväksi ja toimivaksi, ainakaan vielä ei ole tarvinut katua! Sitäpaisi hän oli minua kuusi vuotta nuorempi ja hänellä oli alhaisempi koulutus kuin minulla, mutta oli kova neuvomaan minua ja jekelemaan elämänohjeita ja oli omasta mielestään aina ehdottomasti oikeassa!? Oli myös nalkuttaja ja riidankylväjä, aina olisi piitänyt riidellä. En halunut ja jouduin monen monituista kertaa pakenemaa pannuhuoneeseen, jonne ei onneksi tullut perään. Kun tulin pois pannuhuoneesta, niin onneksi hän oli jo rauhoittunut! Se oli vain yksi syy miksi halusin avioeron, muitakin syitä toki oli. Myös hän oli sinun laillasi kova aliarvioimaan ja vähättelenmään osaavuuttani ja fiksuuttani!? Hän otti isänsä sukunimen, eli tyttönimensä käyttöön heti eromme jälkeen, vuonna 1987, joten hän on anonyymi!
   Minulla on ollut jo usean vuoden vuokrattuna harrastetyötila, entisen Sotkan puusepäntehtaan kiinteistössä. Kävin sielä varrestamassa, eräälle hauholaiselle, miehelle vanhan pikkukirveen. Hän keräilee vanhoja Bilnäsin puuvartisia kirveitä., joten olen kunnostanut hänelle niitä useita, vuosien varrella. Menen vielä tänään teroittamaan sen. Minulla on kaksikin vesitahkoa, penkkihiomakoneet, erilaisia käsihiomakiviä, timanttiviiloja ym. Teroitin myös eräälle tuttavalleni jääkairan. Olen tehnyt niitä teroituksia ”eräänkin” määrän. Minullahan on käden taidon ammati, eli viilaajan ammattitutkinto vuodelta 1962. Olen toiminut metallialalla, eri työtehtävissä, siitä lähtien, aina eläkkeelle pääsyyn saakka. Kysynkin sinulta, kun myös tunnut myös jakelevan auliisti minulle neuvojasi kuinka minun pitää kirjoittaa ja elää!? Sanonkin nyt sinulle suoraan, että miten olenkaan voinut kirjoittaa useita kymmeniä runoja ja hyviä, kehuttuja mielipidekirjoituksia, ilman sinun ah omasta mielestäsi maailmam parhaita ohjeita?
   Kuinka monta yksityishenkilöä sinä tunnet tai tiedät tässä kaupungissa, joka osaa teroittaa, veitset, puukot, taltat, vesurit, kirveet, viikatteet, sakset, petkeleet, tuurat ja peltisakset oikeaoppisesti ja osaa varrestaa puuvartisen kirveen kunnolisesti!? Osaatko sinä teroittaa esim. puukon, siten että se vuolee kunnolla? Onko sinulla kunnollinen vesitahko, vai millä välineillä teet teroitukset. Minulla olisi muutama kirpputoreilta ostettu puukko, jotka kaipaavat teroitusta. Oletko halukas teroittamaa ne, kohtuuliista korvausta vastaan?
   Nimittelet minua myös brutaaliksi ihmiseksi!?
   Tarkistin kahdesta eri sivistyssanakirjasta määritelmän sanalle brutaali; 1. WSOY; eläimellisen raaka, karkea. 2. GUMMERUS; raaka, tunteeton, häikäilemätön, julma, kova. Molemmat sivistyssanakirjat ovat uudehkoja ja erittäin seikkaperäisiä ja paksuja teoksia. Ne molemmat ovat kirjahyllyssäni avainpaikalla, helposti esiin otettavaksi. Lueskelen niitä säännöllisesti, voin suositella Siteeraan tässä, antiikin filosofeja, jotka totesivat, ”jos tiedät vain yhden totuuden, et tiedä totuutta lainkaan”. Se onkin eräs aforismi, jota pidän hyvänä elämänohjeena! Toinen myös hyvä on; ”pitää tietää paljon ymmärtääksen sen, miten vähän tietää”! Suosittelen näitä aforismeja, niitä kannattaa makustella! Luen myös muutenkin paljon, lähinnä suomalaisia kirjailijoita ja runoilijoita.. Luen myös eri sanomalehtiä ja aikakausilehtiä, myös ns. ”naistenlehtiä”!
   Itse koen, että minulla on ”runoilijan sielu”, perustelen sen sillä, koska olen kirjoittanut useita kymmeniä omia runojani. Olen pitänyt pääkirjastossa musiikkisalissa, omien runojeni lausuntatilaisuuden, jossa oli kuulijoita ihan mukavasti. Tilaisuus oli maksuton. Maksoin itse vuokran joka oli 40 euroa. Olin myös Ilveskodilla lausumassa runojani, 10.3., ihan vaan kahvipalkalla, olin myös viime vuonna.
   Koska sinä aiot pitää oman runojen lausuntatilaisuuden? Odotan mielenkiinolla, muista ilmoittaa!
   Mielestäni ei bruaali ihminen noin yleensä kirjoittele tai lausu runoja, mutta voin olla väärä.ssä. Onko sinulla parempaa tietoa asiasta?
   Minä en ole vielä tähän päivään mennessä tavannut brutaalia ihmistä! Vaikka täytän seuraavan kerran jo 70-vuotta.
   Mitä sitten tulee puoluepolitiikkaan, niin politiikan seuraaminen ja aktiivinen, niin yleisönosasto kitjoittelu ja blokikirjoittelu politiikasta tai muista mielenkiintoisista asoista ja ilmiöstä, ovat minulle vain eräs harrastus, muiden lukuisien harrastusten joukossa. Korostan edelleenkin, en ole minkään poliittisen puolueen jäsen. En ole myöskään lukinnut aatemaailmaani minkään erityisen puolueen ajatuksiin, ohjelmiin tai ideologioihin.
   Kaikki ne poliitikot, jotka tekevät ememmistöpäätökisiä, enemmistön parhaaksi, saavat minulta ansaittua arvostusta. Pitää kyetä demokraattisiin päätöksiin, demokraattisin keinoin. Pitää kyetä myös neuvottelemalla, kompromissiratkaisuihin, ei riitelemällä tai lehdistön kautta tai avulla politiikka tekemällä tai tekemällä poliisille tutkintapyyntöjä, oikein urakalla!
   Perussuomailaisten valtuustoryhmästä, arvostan suuresti, Antero Niemelää, joka on oikea vanhan kansan herrasmies. Samoin Ismo Soukolaa. Aina kun tapaamme tervehdimme, oikein kädestä pitäen ja kyselemme kuulumiset puolin ja toisin sekä vaihdamme muutaman ystävällisen sanan. Muita en vielä tunne, he kun ovat uusia. Ehkä sitten, kun tutustumme. Me kun käymme puolisoni kanssa seuraamassa säännöllisesti valtuuston kokouksia, olemme käyneet jo viimeiset kahdeksan vuotta. Se on eräs harrastus. Kristillisdemokraateista tunnen tietysti, Kylli Kylliäisen. Hän on omanlaisensa persoona, jota kaikki eivät ymmärrä ja varsinkin joko tiukkapipot tai juntit jopa moittivat. Mielestäni hän on hyvä tyyppi. Häenen kauttaan olin Joulupukkina viime itsenäisyyspäivänä, Vanajan naisten avovankilassa, ja tietysti taas vain kahvipalkalla! Teija Arvidsson on ihan perhetuttu. Tunnen hänen miehensä Henrikin jo vuosien takaa. Kävin hiljattain ostamassa hänen toisen runokirjansa, ihan kotoa käsin. Kävimme myös puolisoni kanssa Teijan 50-vuotispäivillä ja tietysti tein hänelle oman onnittelurunon.
   Vsemmistoliiton valtuutetuista tunnen Ritva Oinosen sekä uutena Irma Taavelan. Ihan hyviä fiksuja ihmisiä ja valtuutettuja molemmat. Olen keskustellut molempien kanssa useinkin ja paljon.
   Vihreistä tutuin on Kirsi Ojansuu, jota tervehdimme aina kun tavataan ja jutellaan myös muutakin asiaa, kuin politiikkaa.
   Keskustan valtuustoryhmässä oli viime valtuustokaudella, kaksi fiksua ja mukavaa valtuutettua. Päivi Veikkola ja Satu Leppänen. Harmi, että he jäivät pois.
   Meillä on oikeinkin hyviä tuttuja vuosien takaa myös, sekä demareissa, että kokoomuksessa. Sekä miehiä, että naisia.
   Olen siteeranut vain Hämeen Sanomien ja Kaupunkiiutisten kirjoituksia ja kolumneja ”supermiehestä” ja ”supernaisesta”, joten jos taas, saan lainata, erästä Hämeen Sanomien toimittaa, niin ko. henkilöt ovat kyllä ihan itse sanomisillaan ja tekemisillään, ”prifiloineet” itse itsensä!
   Oikein mukavaa. lämmintä kevättä ja rauhallista pääsiäistä!

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php