Miten saataisiin sodat loppumaan?

Olemme monasti puolisoni kanssa keskustelleet ja fisofoineet ja tulleet siihen loppupäätelmään, että meissä ihmisissä on jokin ”valuvika” tai geenivirhe. Kun jatkuvasti jossain päin maailmaa aina vaan soditaan ja tapetaan ihmisiä siveelejä, naisia, lapsia, joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisen sodan, sotimisen kanssa! Sotikoot sotilaat keskenään. Tilanne on mennyt aivan pöyristyttäväksi, monissa Pohjois-Afrikan Arabivaltioissa.Siellähän paitsi digtaattorit tapattavat surutta oman maan kansalaisia, niin tuhoavat asuntoja muita tärkeitä rakennuksia ym. Tilannetta pahentaa NATO:n lentopommitukset. onneksi Suomi ei ole Natomaa!
Kun tarkastelee asioita näin demokraattisesti johdetun ja hallitun maan kansalaisena, sivusta niin ei voi muuta kuin ihmetellä.

Saataisiinko sodat loppumaan tai ainakin radikaalisti vähenemään, jos maaimassa olisi nykyistä enemmän naisia, äitejä poliitikkoina johtavilla ja päättävillä paikoilla? Entäpä jos naisia olisi enemmän valtioiden johtajina kuninkaina ja presidentteinä. Ja varsinkin oman maansa puolustusvoimien päälliköinä.

Hiljattain saatiin Suomeen ensimmäinen naispiispa, vihdoinkin! Odotan aikaa jollioin johonkin maahan saadaan ensimmäinen nainen puolustusvoimien komentajaksi.

Monet varsinkin nuoret vastustavat kiihkeästi ydinvoimaa. En ole vielä nähnyt tai kuullut, että heikäläiset vastustaisivat ydinaseita. Ydinvoima on monissa maissa tarpeellista, koska sen avulla saadaan tuotetuksi edullisesti paljon sähköenergiaa. Ydinaseita ei oikeasti tarvitse kukaan eivätkä ne hyödytä ketään. Paitsi tietysti asetehtailijoita ja liikemiehiä!

Kommentti artikkeliin “Miten saataisiin sodat loppumaan?”
  1. avatar Jur.kand. sanoo:

    Ihmiset ovat osa eläinkuntaa. Reviiritaistoahan se. Naapurit tappelevat rajalinjauksistaan, kansalaiset pienissä vuokrakopperoissaan elintilastaan, ay-väki haastaa työnantajat sotaan parin kolmen vuoden välein etuuksistaan. Maanteillä ihmiset autojensa hevosvoimia mitaten aika ajoin tappelevat tilastaan, perheissä eri sukupolvet, puolisotkin mittelevät voimiaan, aggressiivisestikin, jopa hengen toiselta vieden. Ranskan ja Saksan välisten sotien lopettamiseksi v. 1951 perustettu Euroopan hiili- ja teräsunioni, ns. kuutoset, nykyinen Euroopan unioni tiivistää taas rajojaan, jopa takapakkia Schengen-sopimuksen merkeissä ottaen. Kaikkihan tämä on eri asteista sodankäyntiä. Sitä samaa sodankäyntiä eri populaatioiden kesken se on aina ollut. Ei vain suursotien merkeissä. Olemme vain sokeita lähitienoomme suhteen.

Jätä kommentti

Sinun tulee olla kirjautunut jättääksesi kommentin.

css.php